De Parkinson Games in Eindhoven gaan niet door. Tot groot verdriet van de internationale deelnemers, onder wie Meppeler Wim Kortekaas. Easy Active houdt daarom Active Parkinson Event in Meppel. 'Hopelijk wordt dit een traditie'

De Parkinson Games die zouden plaatsvinden in Eindhoven konden niet doorgaan. De oorzaak is corona. De Meppeler fitnessclub Easy Active heeft besloten in het gat te springen en op zaterdag 10 september het Active Parkinson Event in Meppel te houden.

Rianne Kok en Kelvin Klock van Easy Active Meppel organiseren, samen met een groot team, het Active Parkinson Event in Meppel.

Rianne Kok en Kelvin Klock van Easy Active Meppel organiseren, samen met een groot team, het Active Parkinson Event in Meppel. Foto: Mediahuis Noord/Eelco Kuiken

Het zou best wel eens een traditie kunnen worden, althans dat is wel het doel. Het eerste Active Parkinson Event in Meppel, waar deelnemers gratis aan mee mogen doen, heeft alles te maken met Meppeler Wim Kortekaas (69). Hij heeft de ziekte van Parkinson en zou meedoen aan de Parkinson Games in Eindhoven. Wim trainde zich de afgelopen maanden helemaal suf. Anderhalve maand geleden kwam echter het vervelende bericht dat de Spelen zijn verplaatst naar volgend jaar. De onzekerheid door corona bleek toch te groot.

Nieuws

menu