Echtpaar Oostveen viert diamanten huwelijk op passende wijze. Het paar heeft samen al heel wat reisjes gemaakt

Ria en Kees Oostveen-Uiterwaal. Aangeleverde foto

Kees Oostveen en Ria Oostveen-Uiterwaal gaven elkaar op 6 juni 1961 het jawoord en dus mochten zij dit jaar het diamanten huwelijk vieren.

Kees werd op 11 augustus 1936 geboren in de gemeente Oudenrijn (in de buurt van Utrecht). Hij groeide op in een boerengezin met veertien kinderen. Ria werd geboren op 20 februari 1938 in Utrecht. Ook zij groeide op in een groot, warm gezin.

Kees en Ria kenden elkaar al enige tijd voordat de vonk echt oversloeg. Beide families waren goed bevriend en de liefde ontstond op een feestje van een gezamenlijke kennis. In 1961 zijn ze getrouwd, dit werd groots gevierd in de stal en de tuin van het ouderlijk huis van Ria. Alles werd uit de kast gehaald om hier een prachtig feest van te maken.

In de kost

Ongeveer een jaar voordat het huwelijk voltrokken werd, was Kees verhuisd naar een boerderij in Nijeveen. Voordat dit bedrijf van hem werd, werkte hij eerst korte tijd voor de toenmalige eigenaar, waarbij hij zoals dat zo mooi heette ‘in de kost’ was.

Na hun huwelijk ging het jonge stel wonen op de boerderij aan de Dorpsstraat, hier werd hun oudste zoon Kees geboren. Na een aantal jaren verruilden ze deze boerderij voor een bedrijf aan de Bramenweg. Hier kregen ze nog vijf kinderen (Cobi, Jos, Anton, Sylvia en Monique). Kees, Ria en zoon Kees runden jarenlang de boerderij, totdat zoon Kees in 1993 emigreerde naar Nieuw-Zeeland. Niet lang daarna werd de boerderij verkocht.

Tanzania

Kees en Ria hebben samen al heel wat reisjes gemaakt. Ze bezochten Cobi die als arts een paar jaar in Tanzania heeft gewerkt, maar ook Kees in Nieuw-Zeeland heeft al van heel wat bezoekjes mogen genieten.

Inmiddels, zestig jaar na dato, hebben Kees en Ria dertien kleinkinderen en één achterkleinkind (en de tweede is op komst!).

Op zondag 6 juni is het feest weliswaar in bescheiden kring, maar passend gevierd. Het bruidspaar en de aanwezigen hebben een prachtige dag met elkaar gehad.