'Een fulltime job combineren met DMD is af en toe wel pittig' | Dagboek van Anneke Neef, voorzitter Donderdag Meppeldag

Anneke Neef. Foto: Martijn Bijzitter

Inwoners van Meppel en regio geven een inkijkje in hun dagelijks leven in de vorm van een dagboek. Deze week Anneke Neef. Zij is voorzitter van Donderdag Meppeldag.

Vrijdag

Na maanden van intensief regelen is het dan bijna zover. Alhoewel we nog heel wat puntjes op verschillende i’s gaan zetten deze dagen. Wat een rollercoaster hebben we gehad. Begin februari kregen we eindelijk te horen dat we dit jaar toch echt weer Donderdag Meppeldag (DMD) mochten gaan organiseren. Normaal gesproken beginnen we al in september met de eerste voorbereidingen maar door corona konden we dus nu pas in februari starten. Het was daarom flink aanpoten, maar er staat inmiddels een supermooi programma klaar. Gelukkig is ons eigen bedrijf de komende 2 weken gesloten en kan ik me volledig concentreren op DMD, want de afgelopen maanden een fulltime job combineren met DMD was af en toe wel pittig.

Zaterdag

Vandaag zit ik vooral op kantoor want ik moet het draaiboek voor de optocht in elkaar zetten. Zorgen dat er een mooie verdeling is van alle acts en de muziek. Het indelen van begeleiders etc. en dan nog een calamiteitenplan schrijven voor EHBO, verkeersregelaars en gemeente. Om 16.00 uur is het mooi geweest. Het is prachtig weer dus ik ga met mijn man nog even lekker varen.

Zondag

Even een dagje geen DMD-zaken (behalve dan de vele whatsappjes die altijd binnen blijven komen). De hoogste tijd om een bezoek te brengen aan mijn moeder en mijn schoonouders. Ze wonen niet naast de deur dus we zijn er een dagje zoet mee. Terwijl mijn man ons ’s avond weer naar huis rijdt kan ik alle appjes afhandelen.

Maandag

Na een heerlijke zondag moet ik vandaag toch echt vol aan de bak. Er staan heel wat vergaderingen gepland vandaag. Angeli, Esmé en ik gaan even langs bij Henk Peter van stadszaal The Ballroom. Wij mogen de komende 4 donderdagen gebruik maken van zijn prachtige danszaal. Hier komt de CP (controle post) waar vanuit alles wordt aangestuurd. Hier verzamelen ook alle vrijwilligers, Groene Muggen, verkeersregelaas en artiesten zich. En de EHBO krijgt hier een eigen plek.

Daarna gaan we door naar onze wekelijkse bestuursvergadering. We zijn vanavond met alleen de 5 bestuursleden en binnen 2 uur hebben we alles besproken.

Dinsdag

Vandaag begin ik met een gesprek met de dames van de knutseltafels, even checken of alles klaar is. Op dagen 1, 2 en 4 staan er namelijk op elk plein knutseltafels met begeleiding, waar kinderen gratis mogen knutselen. Op elke tafel kan er iets anders gemaakt worden. Daarna rijd ik naar Robbert Jan Holterman om de banieren te bekijken die we gaan gebruiken in de optocht en alle lay-outs te bekijken voor de komende folders.

Als ik thuis kom zit er een conceptdocument van de gemeente in mijn mailbox met betrekking tot de drankontheffing. Ik worstel me door de 9 pagina’s heen, want ik moet hier morgenochtend akkoord opgeven.

Woensdag

Spannend hoor, vanavond gaat het dan echt beginnen. De weersverwachting is gunstig!

Mijn auto heeft vanavond een rol in de optocht want ze mag dienst doen als trouwauto, ter promotie van de Las Vegas-weddings die we gaan doen op DMD 2: ‘Meppel goes USA’. Dus eerst met mijn auto door de wasstraat en USA versieringen aanbrengen. Daarna rijd ik door naar Herma Petersen. Zij heeft een mooi bloemstuk voor op de auto gemaakt. We gaan samen ook de aankleding doen van de Las Vegas- weddingchapel dus nemen we samen meteen door wat we nog moeten regelen. En als ik dan toch in de Prinsenbuurt ben ga ik meteen even langs bij Jaap de Boer. Hij organiseert natuurlijk DMD 3: ‘Mokum in Meppel’. We nemen even de boten pride door. Vanaf 12.00 uur varen er 3 boten vol met mensen en muziek door de gracht die op de Stoombootkade worden toegezongen door de Meppeler Muiters. Ik kijk er nu al naar uit!

Daarna heb ik nog een laatste check met de mensen van facilitair en de verkeersregelaars om het calamiteitenplan voor vanavond door te nemen. Ik besluit om nog 250 flesjes water te kopen voor de vrijwilligers in de optocht want het wordt warm vanavond.

Om 17.00 uur is het tijd om alles in de auto zetten want om 17.30 uur gaan we verzamelen bij de molen in de Weerdstraat. De portofoons worden uitgedeeld en daarna gaan we beginnen.

Donderdag

Gisteravond was geweldig, de optocht was heel warm maar een groot succes, en nu gaan we van start met de eerste DMD.

Om 8.00 uur start het mega- ontbijt. Ik ben er niet de hele tijd bij want om 9.30 uur moet ik boven op de Meppelertoren staan om de burgemeester te verwelkomen; hij gaat officieel de Donderdag Meppeldagen openen door de vlag te hijsen.

Echt uitpuffen van deze klim kan ik niet want om 10.30 uur moet ik in de CP zijn. Daar staan een heleboel vrijwilligers klaar. Ik ga ze welkom heten en daarna gaan ze allemaal de stad in om diverse dingen te gaan doen. Tja, en wat er verder nog gaat gebeuren vandaag? Ik kan het niet vertellen want ik moet deze tekst nu aanleveren aan de krant.

Ik wens iedereen heel veel plezier met alle Donderdag Meppeldagen en ik wil ook meteen even deze kans pakken om iedereen die ons heeft geholpen: alle vrijwilligers en de sponsoring te bedanken.

Nieuws

menu