Zieke Jayden (8) uit Meppel heeft een speciale fiets nodig. Moeder start doneeractie

Jayden

Jayden Foto: Aangeleverde foto

De 8-jarige Jayden Koning uit Meppel heeft de stofwisselingsziekte Niemann Pick type C. Hierdoor is het voor hem niet mogelijk om op een normale fiets te fietsen. Jayden heeft een elektrische driewieler nodig om veilig te kunnen blijven fietsen.

„Door de ziekte is de motoriek van Jayden aangetast”, legt zijn moeder, Gieneke Alsema uit. „Dit maakt op- en afstappen van een tweewieler lastig. Bij een driewieler hoeft hij geen balans te houden en krijgt hij trapondersteuning. Dit maakt fietsen dan weer mogelijk en daar geniet Jayden zo van.”

Jayden’s familie is online een inzamelingsactie gestart om de 7500 euro, die nodig is om de driewieler aan te schaffen, te verzamelen.

De familie richt zich tot donaties, omdat er door drukte na zeven weken nog geen Wmo-consulent beschikbaar is om de aanvraag voor een driewieler bij de gemeente te behandelen. „Het duurt al lang om een Wmo-consulent toegewezen te krijgen, laat staan om de financiën rond te krijgen om vervolgens een driewieler aan te kunnen schaffen. Straks is de zomer voorbij en heeft Jayden nog steeds geen fiets. Vandaar dat we een inzamelingsactie zijn gestart zodat Jayden deze lente en zomer hopelijk kan fietsen”, zegt Alsema.

Er is nu 4457 euro ingezameld. Doneren kan hier .