Eerste Donderdag Meppeldag sinds drie jaar vindt plaats in de zon. Het thema is 'Meppel met smaak' (veel foto's)

Meppel met smaak - ontbijt Foto: Leo de Harder

Na twee jaar afwezigheid door de coronapandemie is Donderdag Meppeldag terug. De optocht vond dit jaar op woendagavond plaats, de andere activiteiten begonnen donderdag al op tijd. Het thema van de eerste Meppeldag is ‘Meppel met smaak.’

Er is van alles te doen door heel Meppel heen. De dag begint onder andere met een rommelmarkt in de stad, waarop de bewoners hun overbodige spullen aanbieden. Om het thema ‘smaak’ kracht bij te zetten, wordt de dag op het Kerkplein afgetrapt met het Mega Meppel-ontbijt.

Lange tafels staan aan elkaar over het gehele plein, zodat alle deelnemers samen kunnen ontbijten. Het ontbijt is mede mogelijk gemaakt door de biologische bakker Pandriks. Er is vers brood, beleg en drinken beschikbaar voor de deelnemers.

Er doen zo’n 155 mensen mee aan het Mega Meppel-ontbijt. Bestuurslid Bianca Mars van Donderdag Meppeldag is niet alleen blij met de opkomst, ook het weer stemt tot tevredenheid. „De Donderdag Meppeldagen beginnen met dit weer, is alles waar je op hoopt.”

De deelnemers konden zich van te voren tegen betaling inschrijven voor het ontbijt. Ook is er een deal gesloten met de werkgroep Arme Kant van Meppel. Hierdoor kunnen de minderbedeelde inwoners van Meppel voor een sterk verminderde prijs ook meedoen aan het ontbijt. Dit blijkt een succes, zo’n 45 deelnemers doen via Arme Kant van Meppel mee.

Eén van de hoogtepunten begint halverwege de middag op de Wheem. De energieke kok Pierre Wind, bekend van televisie, begint daar aan een live-cooking show. Hij kookt verschillende gerechtjes die de toeschouwers vervolgens mogen proeven. Dit alles onder begeleiding van een dj.

De show van Wind is interactief. Hij vraagt mensen op het podium om hem te helpen en probeert de aanwezige kinderen ook te betrekken bij het spektakel. Wind, die alles wat hij doet ‘kicken’ vindt, weet zijn publiek mee te krijgen met zijn aanstekelijke enthousiasme. ‘s Middags zijn er nog veel meer activiteiten in de stad.

Foto’s:

Nieuws

menu