Eerste Klaverblad Peanuttoernooi van Red Giants is een succes

In actie in de sporthal. Foto: Leo de Harder

Geren, gestuiter en glunderende gezichten; het eerste Klaverblad Peanuttoernooi van Red Giants afgelopen zaterdag kan als succesvol de boeken in.

De naam van het toernooi verwijst naar de term ‘peanuts’, zo wordt de jongste jeugd binnen het basketbal genoemd. Deze jeugd speelt nog geen competitie, maar wel toernooien. Zo leren zij spelenderwijs de beginselen van het basketbal.

Het plezier stond zaterdagochtend in sporthal Ezinge duidelijk voorop. Bij de jonge spelers, maar ook bij de grote groep jeugdleden die hielp om alles in goede banen te begeleiden. Na de warming-up door ex-eredivisie tweelingbroers Wim en Rein van der Kamp konden de activiteiten van start.

Naast alle sportiviteit was er deze ochtend ook een moment van rust, toen de jongelui enthousiast bezig was met het maken van een spandoek. Wie beweegt, krijgt trek. De poffertjes gingen er dan ook in als koek, evenals het fruit en de bolletjes.

Het toernooi is afgesloten met de uitreiking van meerdere bekers en medailles. En natuurlijk was er nog een lovende speech om alle spelers en vrijwilligers te bedanken voor hun inzet.

Nieuws

Meest gelezen

menu