Eerste benefietconcert voor Oekraïne is een groot succes. 'Het was fantastisch'

De vrijwilligers van ‘Meppel helps Ukraine’ kijken tevreden terug op het eerste benefietconcert voor Oekraïne. Ruim 250 bezoekers, vanwie de helft van Oekraïense afkomst, kwamen op het concert in kerk De Samenstroom aan de Groenmarkt in Meppel af. „Het was fantastisch”, zegt initiatiefnemer Goffe van ‘Meppel helps Ukraine’.

Onder de artiesten waren ook Oekraïense vluchtelingen die eerder dit jaar naar Nederland zijn gevlucht.

Onder de artiesten waren ook Oekraïense vluchtelingen die eerder dit jaar naar Nederland zijn gevlucht. Foto: Martijn Bijzitter

Het concert werd georganiseerd om geld in te zamelen voor hulporganisatie ZOA. Een christelijke noodhulp en wederopbouworganisatie voor mensen in crisisgebieden. „Zij hebben het doel gesteld om daar voor de winter 300 tot 400 huizen winterklaar te maken. Dat is met name gericht op de Tsjernihiv regio ten noordoosten van Kiev, die in eerste instantie is getroffen door het geweld, maar vervolgens in terugveroverd door het Oekraïense leger. Daar wonen nog mensen én biedt dit project perspectief voor de mensen die terug willen keren”, legt Goffe uit. „Maar daar is gewoon heel veel schade aangericht. ZOA wil in ieder geval proberen om de huizen weer deels op te knappen voor de winter, zodat de slachtoffers er in ieder geval droog en warm bij kunnen zitten deze winter.” Inmiddels staat de teller op 4500 euro.

Vluchtelingen

Nieuws

menu