Eierengooien op paaszondag bij ’t Witte Peerd in Nieuwleusen

Marco en Jack tijdens het eierengooien in 2019. Foto: Rieks Folkerts

Het Nieuwleuser Kampioenschap Eierengooien wordt na twee jaar gedwongen afwezigheid dit jaar weer op paaszondag op 17 april bij restaurant ’t Witte Peerd gehouden.

Er mogen vier verschillende groepen meedoen de jeugd-, dames-, gemengde- en herenteams. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Favoriet voor de eindoverwinning is het duo Marco Hilberink en Jack Mijnheer, dat in 2019 het spektakel won met een afstand van 36,50 meter. In totaal wist dit koningskoppel maar liefst 8 keer het eierengooien op hun naam te schrijven. Het record dateert van 2008 en is in handen van Gerald en Harold de Boer met een afstand van 55 meter.

Inschrijven en aanvangstijden

De inschrijving voor de jeugd van 10 tot en met 14 jaar is om 12.30 uur. De jeugd start om 13.00 uur met een afstand van 12,50 meter. De kosten voor de jeugd zijn 2 euro per team. De inschrijving voor de dames- gemengde en herenteams is van 13.00 tot 14.00 uur. De kosten zijn 5 euro per team en alleen contant en gepast betalen.. Aan de baan is inschrijven niet mogelijk.

Er zijn aparte prijzen voor de damesteams. De dames beginnen op 15 meter en de gemengde- en herenteams op 20 meter. De organisatie verzoekt om contant te betalen bij de muntenverkoop, dit voor een vlotte doorstroming.

Nieuws

menu