Eindejaarsquiz verbindt Meppel. Deelnemers kunnen tijdens de quiz PGM de Baander steunen

Mieke Bartelds (De Baander) en Paula Veldman (Time Star Media). Foto: Aangeleverde foto

SEM productions, Time Star Media en de Vermakelaar houden op woensdag 29 december een eindejaarsquiz voor alle leeftijden. De quiz wordt vanaf 19.30 live uitgezonden vanuit Studio2 in Meppel. De band Wildeboer zorgt voor de muzikale omlijsting.

Liefhebbers, jong en oud, kunnen tijdens de quiz hun kennis over muziek, topografie, politiek en televisie testen.

De ondernemers kwamen op het idee om de eindejaarsquiz te organiseren, toen ter sprake kwam dat het jammer is dat evenementen als Donderdag Meppeldag en het Grachtenfestival afgelopen jaar vanwege corona niet konden doorgaan. Evenementen die normaal gesproken het kloppend hart van Meppel vormen.

Medeorganisator Wouter Taal vertelt: „We vinden het jammer dat een stad die normaal bruist van de energie door corona niet met elkaar verbonden kan worden. Met de Meppeler eindejaarsquiz willen we kijken naar wat wél kan en willen we de inwoners van Meppel tussen kerst en oud en nieuw een leuk programma aanbieden. Een gezellige spelavond voor het hele gezin of samen met vrienden via Zoom.”

Vincent van Leth heeft de presentatie in handen. „We starten de avond met een kinderronde zodat de allerkleinsten ook mee kunnen doen. Daarnaast spelen we rondes waarbij er ingebeld moet worden naar de studio. Er is een goed gevulde prijzenpot.”

PGM de Baander steunen

Gedurende het programma is het mogelijk om via een tikkie een donatie te doen aan De Baander. De Baander is een manege in de Oosterboer die zich inzet voor het bevorderen van de paardensport voor mensen met een beperking in Meppel en omstreken. Volgend jaar wil de organisatie een tillift aanschaffen en kan de donaties dus goed gebruiken.

Deelname aan de quiz is gratis. Van tevoren aanmelden hoeft niet. Tip: leg de telefoon klaar, want die is nodig om de vragen te kunnen beantwoorden.

De quiz wordt uitgezonden op RTV Meppel (Ziggo kanaal 40 | KPN/Telfort kanaal 1387) en via www.eindejaarsquizmeppel.nl .

Nieuws