Electro World Hagedoorn aan de Keizersgracht verhuist naar het centrum van Meppel. 'Een emotioneel besluit, maar we verlangen naar meer ruimte'

Electro World Hagedoorn gaat verhuizen van de Keizersgracht naar de Synagogestraat 10. Foto: Daan Prest

Electro World Hagedoorn gaat verhuizen van de Keizersgracht naar de Synagogestraat 10. In oktober hopen de eigenaren Erwin Troost en Gerko Kwant daar de deuren te kunnen openen.

Door de verhuizing verdwijnt de laatste fysieke winkel aan de Keizersgracht. In 1983 vestigde familie Hagedoorn de winkel aan het water, een unieke plek aan de rand van het centrum. Inmiddels is het pand te klein geworden voor de succesvolle speciaalzaak: „De extra ruimte in de nieuwe winkel komt goed van pas. De zaken gaan goed en de winkel staat vol”, vertelt Erwin Troost.

‘Pijn in ons hart’

Volgens de 51-jarige mede-eigenaar Troost was het een moeilijk en emotioneel besluit: „Natuurlijk vinden wij het jammer dat we hier vertrekken. Als 19-jarige jongen kwam ik zelf al in de winkel werken. Na dertig jaar neem ik met pijn in mijn hart afscheid van het pand aan de Keizersgracht. Maar we gaan naar een mooie plek, waar we waarschijnlijk nog meer aanloop hebben.”

De eigenaren staan te popelen om de deuren van Synagogestraat 10 te openen, maar voor het zover is moeten de puntjes nog op de i. „Ik kom net terug van het nieuwe pand. Er moet nog veel geregeld worden: van enig sloopwerk tot aan de inrichting. Maar wij zien de opening in oktober al helemaal zitten. Wij kunnen niet wachten”, aldus Erwin Troost.

Blankenstein

Ook heeft het bedrijf een ruimte aangekocht op industrieterrein Blankenstein. „Vanaf dat punt kan de winkel bevoorraad worden. Bijkomend voordeel: de beschikking over een grotere technische ruimte. Daar hebben onze monteurs voldoende ruimte om reparaties uit te voeren”, zegt Troost.

Electro World Hagedoorn hoopt in oktober de nieuwe winkel te openen. Tot die tijd blijft de winkel aan de Keizersgracht gehandhaafd.

Nieuws

menu