Elly Zuiderveld en Emmi Smid signeren kinderboek bij boekhandel Riemer Barth in Meppel

Elly Zuiderveld en Emmi Smid signeren kinderboek bij boekhandel Riemer Barth Foto: Pixabay

Schrijfster Elly Zuiderveld en illustratrice Emmi Smid komen zaterdagmiddag, tijdens de Kinderboekenweek, naar boekhandel Riemer Barth. Dit jaar wordt de landelijke Boekenweek gevierd van 6 tot en met 17 oktober. Het thema is dit jaar ‘Worden wat je wil’.

BSO aan de kook! is de titel van het kinderboek geschreven door Elly Zuiderveld. Half augustus verscheen het boek, een samenwerking tussen Kindcentrum De Bron in Nijensleek en Zuiderveld. Aanleiding voor het boek is een kookworkshop voor de buitenschoolse opvang (bso) van de basisschool door chef-kok Bart Gouma. Elly Zuiderveld raakte geïnspireerd toen Bart Gouma, ze waren buren in Vledderveen, vol enthousiasme vertelde over deze workshop. Samen bedachten ze het plan om een kinderboek uit te geven met verhalen, recepten én liedjes.

Bart Gouma was vorig jaar bij De Bron om een kookworkshop te geven en vond het een fantastische ervaring. Voor hem was duidelijk dat hij graag meer uit de workshop wilde halen en er een vervolg aan wilde geven. Al pratende met Elly kwam het idee voor het boek BSO aan de kook! .

Geheel onverwacht overleed Gouma afgelopen februari. Zijn vrouw Gerriët Reinders en Elly Zuiderveld sloegen de handen ineen en besloten samen de uitgifte van het boek door te zetten. Het boek vertelt het spannende verhaal over een bso die een kookworkshop krijgt van de kok van de koning. Naast verhalen staan in het boek tal van recepten, liedjes en tekeningen. De illustraties zijn van Emmi Smid.

Bso de Boei

Elly en Rikkert schreven meerdere liedjes die passen bij het boek. Een van de liedjes is BSO de Boei dat door de kinderen van het Kindcentrum in Nijensleek gezongen wordt. Elly en Gerriët kwamen meerdere keren op school om samen met de kinderen te oefenen.

Kinderen kunnen zaterdag langskomen om het boek te laten signeren en te proeven van enkele hapjes, gemaakt met een aantal recepten uit het boek.

Nieuws

menu