Els Woldberg uit Meppel zingt mee met EK-lied van dj Martin Garrix. 'Het voelt net alsof wij onderdeel zijn van het Nederlands elftal'

,,Heel bijzonder dat wij gevraagd zijn mee te werken aan het officiële EK-lied. Het voelt echt alsof wij een onderdeel zijn van het Nederlands Elftal. Zelfs wanneer wij de finale niet halen, dan hebben wij er toch een stem ingehad”, vertelt Els Woldberg uit Meppel enthousiast.

Els Woldberg met de Champions League-beker voor vrouwen.

Els Woldberg met de Champions League-beker voor vrouwen. Eigen foto

Internationaal dj Martin Garrix kreeg van de UEFA, de vraag om muziek voor het Europees Kampioen Voetbal te verzorgen. Het nummer We are the people is de officiële titelsong van het EK. Voor de eindversie van het lied werkte Garrix samen met zanger Bono en gitarist The Edge van de rockband U2. De orkestrale versie werd uitgevoerd door het Radio Filharmonisch orkest en het Groot Omroepkoor. Een professioneel symfonisch beroepskoor met 59 zangers in dienst. Volgens Els Woldberg, die al twintig jaar deel uitmaakt van het koor, een grote eer.

Tranen

Het koor en het orkest werkten een dag aan het nummer in studio 5 in Hilversum. De Nederlandse dj was erbij aanwezig. Volgens de Meppelse een ontroerend moment: ,,Garrix was zo enthousiast toen hij voor ons stond en hoorde hoe wij zijn compositie zongen. Dat was geweldig. Het was een heel bijzonder en ontroerend moment.’’

Champions League

Het is niet de eerste keer dat het koor een uitnodiging ontving van de UEFA. In 2016 maakte het koor al onderdeel uit van het toenmalig EK-lied. Toen schreef internationaal dj David Guetta het nummer voor het kampioenschap: This One’s for you . Ook de hymne voor het UEFA Champions League voor vrouwen werd ingezongen door het Groot Omroepkoor.