Erve Bosco houdt informatieavond over CPO-bouwproject in Nieuwveense Landen in Meppel

Een artist impression van Hof Markgraven in Almelo. De initiatiefnemers in Meppel mikken op eenzelfde project.

Een artist impression van Hof Markgraven in Almelo. De initiatiefnemers in Meppel mikken op eenzelfde project.

Samen een woonomgeving creëren die past bij je eigen idealen. CPO-groep Erve Bosco houdt een informatieavond over nieuw te bouwen woonerf in Meppel.

Genieten van de groene binnentuin, spontane praatjes bij de centrale fietsenstalling of samen klussen en delen van het gereedschap in de schuur. Een eigen huis en tuin, met ruimte voor privacy, op een woonerf. Dit is de droom van CPO-groep Erve Bosco, één van de initiatieven voor een deel van de Nieuwveense Landen.

In deelgebied Boshoven van nieuwbouwplan Nieuwveense Landen, biedt de gemeente Meppel particulieren de mogelijkheid om in groepsverband hun eigen woonomgeving vorm te geven middels de ontwikkelvorm Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Erve Bosco is een initiatief van twee gezinnen met jonge kinderen die op zoek zijn naar een manier van wonen die meer gericht is op gezamenlijkheid in deze tijd van veelal individualisering. De samenwerking met de gemeente Meppel is inmiddels opgestart.

„Dit is een unieke kans om de woonomgeving te creëren die past bij onze idealen. We geloven in het belang van een gemeenschap, waarin we elkaar kennen en zorgdragen voor elkaar en onze omgeving”, zeggen de initiatiefnemers. Erve Bosco wordt een plek met veel ruimte voor samenleven en diversiteit door middel van een gezamenlijke tuin en gebouw met aandacht voor de natuur: een woonerf met ruimte voor verschillende soorten woningen waar zowel starters, gezinnen, als ouderen een plek kunnen vinden. In totaal zal er plaats zijn voor 10 tot 15 woningen.

Erve Bosco is nog op zoek naar mensen die zich herkennen in deze idealen en die gezamenlijk de inrichting verder willen onderzoeken en vormgeven. Er is een informatieavond op donderdag 1 juni. De bijeenkomst start om 20.00 uur en wordt gehouden bij De Kameel, Zuideinde 31 in Meppel. Aanmelden kan via de website van Erve Bosco (www.erve-bosco.nl), waar tevens meer informatie te vinden is over het project.