Explosieve toename aantal mensen met schurft. In Meppel is er nog geen sprake van een opmars. Huisarts Geerts: 'Het valt gelukkig nog mee'

Het aantal mensen met schurft in Nederland is in de afgelopen maanden tot recordhoogte gestegen. In Drenthe ligt het aantal meldingen van de besmettelijke huidziekte voor dit jaar – tot nu toe - op 93. In 2021 ging het om 81 besmettingen. In Meppel lijkt er nog geen sprake van een opmars: „Wie weet komt het nog. Maar in mijn praktijk is er geen toename te zien. Het valt gelukkig mee”, zegt Johan Geerts, huisarts bij Medisch Centrum Rembrandt van Rijn in Meppel.

Volgens de Volkskrant steeg het aantal mensen met schurft in de afgelopen maand tot recordhoogte.

Volgens de Volkskrant steeg het aantal mensen met schurft in de afgelopen maand tot recordhoogte. Foto: Pixabay

Meerdere landelijke media berichten over hevige schurftuitbraken. Het aantal mensen met schurft steeg in de afgelopen maand tot recordhoogte, vooral onder jongvolwassenen. In augustus lag het aantal patiënten met schurft dat zich meldde bij de huisarts nog onder de 10 gevallen per 100.000 inwoners, halverwege september ging het al om zo’n 15 patiënten per 100.000 inwoners per week. De reden voor de toename van het afgelopen jaar is niet duidelijk.