Hulp nodig bij het maken van huiswerk? Leerlingen uit hoogste groepen van basisschool kunnen meedoen aan pilot

Soms kun je wel wat extra uitleg gebruiken bij het maken van huiswerk. Foto: Pixabay

Kinderen uit de hoogste groepen van de basisschool kunnen meedoen aan de pilot Huiswerkbegeleiding, die komende donderdag start in wijkcentrum de Poele. Achterliggende gedachte is om eventuele schoolachterstanden door corona weg te werken.

De pilot is bedoeld voor leerlingen van groep 6, 7 en 8. Zij kunnen begeleiding krijgen bij hun schoolwerk, zoals extra uitleg bij het lezen, extra oefeningen voor rekenen en spelling. . Bij de huiswerkbegeleiding zijn ervaren vrijwilligers betrokken en de sociaal werkers van Welzijn Mensenwerk. Zij zijn iedere donderdagmiddag van 14.30 tot 16.30 uur beschikbaar om kinderen bij te staan. De pilot start aanstaande donderdag 18 november. Aanmelden is niet nodig, kinderen kunnen gewoon binnenwandelen in de Poele.

In deze pilot wordt samengewerkt door meerdere organisaties: de Arme Kant van Meppel, Stichting Present, Buurtgezinnen en Humanitas met ondersteuning van Welzijn Mensenwerk. De pilot loopt tot de kerst en de hoop is dat het volgend jaar verder uitgerold kan worden.

De organisaties kunnen nog extra vrijwilligers gebruiken, een onderwijsachtergrond is hierbij een pre. Neem voor meer informatie contact op met Myrthe Lugtmeier: [email protected], 06-48467771.

Nieuws

Meest gelezen