FC Meppel in extremis voorbij FC Burgum

Voetbal. Foto: Pixabay

FC Meppel en FC Burgum waren lange tijd aan elkaar gewaagd. De ploeg van Jarrisch Keizer nam al vroeg de leiding. De Friezen bogen het duel om en leken aan de winnende hand. Camiel Fidom besloot anders en sleepte een verlenging uit het vuur. In de extra tijd werd broer Jos uiteindelijk het goudhaantje: 3-2.

FC Meppel nam het in Friesland op tegen FC Burgum. In de avondwedstrijd waren beide ploegen in de reguliere speeltijd aan elkaar gewaagd. De mannen van Jarrisch Keizer openden sterk tegen FC Burgum en namen het Friese doel al vroeg onder vuur.

Na een kwartier was het raak toen Joey Mulders met een bekeken bal de openingstreffer voor zijn rekening nam. Halverwege het eerste bedrijf kwam de thuisclub langszij toen Thomas Pruis tussen de benen van Erik Kampherbeek doorschoot: 1-1. Na de hervatting nam FC Burgum de leiding. Met een fraaie snoekduik kopte Steffen Kempe de 2-1 tegen de touwen.

Sprookje krijgt vervolg

De equipe van Keizer rechtte de rug. Op aangeven van broer Jos maakte Camiel Fidom er 2-2 van. In de verlenging was Brian van der Zweerde dichtbij de 3-2, maar zijn inzet spatte uiteen op de deklat. Aan de andere kant onderscheidde Kampherbeek zich met voortreffelijk keeperswerk. Het duel leek op strafschoppen af te stevenen, maar in de slotfase van de extra tijd kroonde Jos Fidom zich alsnog tot matchwinner: 3-2.

Het sprookje voor de mannen van Jarrisch Keizer krijgt een vervolg. Aanstaande zaterdag gaan zij samen met runner-up Gorecht uitmaken wie er volgend seizoen in de eerste klasse uitkomt. In de competitie was de club uit Haren tot twee keer toe te sterk voor de formatie van Keizer

Nieuws

Meest gelezen

menu