Failliet verklaard D-Reizen krijgt tweede kans in Meppel. Verhuurder Arend Jan Kreuze: ‘Tot nu toe niets te klagen’

De winkel van reisbureau D-Reizen aan de Hoofdstraat 2 in Meppel is sinds 1 september opnieuw geopend. De reisorganisatie werd in april failliet verklaard.

Failliet verklaard D-Reizen krijgt tweede kans in Meppel.

Failliet verklaard D-Reizen krijgt tweede kans in Meppel. ANP

Prijsvrij Vakanties heeft ruim de helft van de 300 winkels in het land overgenomen, waardoor honderden banen bij D-Reizen behouden bleef. Zo maakte D-Reizen een doorstart in Meppel. Verhuurder Arend Jan Kreuze uit Meppel is blij met de overname door Prijsvrij Vakantie. Volgens hem een ‘gezonde maatschappij’.

Negatief

Voordat D-Reizen in april failliet ging en nog geen onderdeel uitmaakte van Prijsvrij Vakanties, liet Kreuze zich negatief uit over de reisorganisatie en diende een verzoek in bij de rechtbank om het moederbedrijf van het reisbureau failliet te verklaren. Hij ontving toen al maanden geen huur. ,,De vlag gaat uit bij mij. Ik ben echt blij dat ze zijn omgevallen. Een doorstart van D-Reizen? Daar ga ik in ieder geval niet mee akkoord”, zei Kreuze destijds.

Toen Prijsvrij contact met de verhuurder opnam, zag hij een doorstart positief in: ,,Prijsvrij is een gezonde reisorganisatie. Alles verloopt tot nu toe goed. Ik heb niets meer te klagen’’, zegt de verhuurder positief gestemd.