Fatale brand in Nieuwleusen is aangestoken

De woning in Nieuwleusen. Persbureau Meter

Nieuwleusen - De woningbrand aan het Zwartewaterland in Nieuwleusen is aangestoken. Dat concludeert de politie uit het onderzoek naar de brand die op zondagochtend 14 juli plaatsvond. Daarbij kwam de 22-jarige Cézary om het leven. De politie heeft nog geen verdachten in beeld, zo laat woordvoerder Marloes Ballast van Politie Oost-Nederland weten.

Op de zolderverdieping van de Nieuwleusense woning ontstond vroeg in die zondagochtend een korte, maar felle brand. Na de eerste paniek – buren kwamen naar buiten en maakten schreeuwend en stenen tegen de ruiten gooiend het slapende echtpaar wakker – bleek de oudste zoon van het gezin op de brandende kamer te zijn overleden.

Aanvankelijk was een jongere zoon van het gezin zoek, maar hij kwam later die ochtend bij het huis van zijn ouders aanlopen. De politie liet eerder al weten dat die jongen meerdere keren verhoord is. Of hij verdacht wordt van de brandstichting kan de politie in het kader van het onderzoek nog niet zeggen. Of er andere potentiële daders in beeld zijn en of er al aanhoudingen zijn verricht, evenmin. Ook kan de politie geen informatie geven over de aanwijzingen die duiden op brandstichting.

Onderzoek

De politie is nog steeds op zoek naar meer informatie en hoopt in contact te komen met mensen die zondagochtend 14 juli tussen 03.00 en 08.30 uur in de omgeving van het Zwartewaterland wakker waren en mogelijk iets gemerkt hebben. Ook mensen die andere informatie hebben die mogelijk helpt bij het oplossen van de zaak, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie. Dat kan via de website politie.nl, maar ook via 0900-8844. Anonieme tips kunnen worden doorgegeven via 0800-7000.

Nieuws

Meest gelezen