Feest van het Licht in de Kruiskerk in Meppel. Zangeres Eline Bakker treedt op

Eline Bakker uit Steenwijk.

Eline Bakker uit Steenwijk. Foto: Jochebed Records

Missie in Meppel en vrouwenplatform Wij Zijn Lume organiseren het Feest van het Licht met christelijke zangeres Eline Bakker. Vrijdagavond 17 juni komt de zangeres naar de Kruiskerk aan de Thorbeckelaan in Meppel. Haar nummer ‘Jezus Overwinnaar’ werd een Christelijke tophit. Nadat het was uitgekomen, werd het maar liefst vijf miljoen keer bekeken op Youtube. Het album Terug naar Eden is razend populair.

„Deze avond maakt onderdeel uit van de Lume Benefiet concerttour Light has a name . Want licht draagt een naam: God, Jezus en die van jou”, vertelt Johan Otten namens de organisatie. „Tijdens deze avond kunnen bezoekers ontdekken wat dat betekent, via een afwisselend programma met muziek”. Het voorprogramma start om 19.45 uur met singer-songwriter Erwin Kramer. De avond duurt tot 22.30 uur.

Missie in Meppel

Missie in Meppel ontstond zo’n vijftien jaar geleden toen een aantal plaatselijke kerken de handen ineensloeg met als doel een brug te vormen tussen gelovigen onderling en tussen kerken en niet-gelovigen. Eén van de belangrijkste wapenfeiten was de verkiezing de 10 Mooiste Bijbelverhalen. De favoriete verhalen werden in het Wilhelminapark nagespeeld door de deelnemende kerken. Een andere activiteit is de tweejaarlijkse Paasjubel op het Kerkplein, waarbij de boodschap van Pasen wordt verkondigd.

De helft van de opbrengst uit de kaartverkoop gaat naar een project van Wij zijn Lume in Zuid-Afrika. Voor meer informatie: www.missieinmeppel.nl