Feestweek Nijeveen op ludieke wijze van start: met schuimkanonnen auto's wassen

Feestweek Nijeveen wordt coronaproof gehouden. De start, auto's wassen met een schuimkanon. Foto: Frens Jansen

Met een grote knipoog naar de hygiënemaatregelen rondom het coronavirus, is donderdagavond op ludieke wijze de feestweek in Nijeveen geopend.

Deelnemers aan de barbecue die vandaag wordt gehouden, was opgeroepen met de auto de vleespakketten te komen ophalen op het feestterrein. Daar ondergingen de wagens in de drive-through met schuimkanonnen een flinke wasbeurt waarna ze een sticker ‘coronaproof’ kregen opgeplakt. Kortom, er is een feestweek, maar wel coronaproof.

Een programma opzetten, was nog niet zo eenvoudig, geeft voorzitter Cor Koster van de Oranjevereniging Nijeveen aan. „Normaal zit je met een potje bier bij elkaar en borrelen de ideeën wel op. Nu zit je bij een vergadering naar een scherm te loeren”, aldus Koster.

Tevreden over programma

Toch kijkt de Oranjevereniging met tevredenheid naar de activiteitenlijst waar onder meer de scholendag, barbecue, rommelmarkt, bak- en timmerwedstrijd, een Nijeveense variant op The Masked Singer en een wandel-, fiets- en motortocht op staan. Koster: „We hebben heel wat weten neer te zetten.”

De feestweek duurt tot en met zondag.