Felicitaties voor diamanten echtpaar Olthof uit Meppel

Het diamanten echtpaar ging op de foto met de burgemeester. Foto: Frens Jansen

Een minifeestje in huize Olthof in Meppel afgelopen maandag. Burgemeester Richard Korteland bracht een bezoek aan het diamanten echtpaar, uiteraard mét een mooi boeket en hartelijke felicitaties.

Roeli Olthof-Knoop (79) en Henk Olthof (89) waren officieel zaterdag 28 mei precies zestig jaar getrouwd. Maar dat stond een nieuw feestelijk moment uiteraard niet in de weg. Het was een gezellig samenzijn.

De twee geliefden ontmoetten elkaar in café Knoop (Onder de Linden) in Meppel. De vonk sloeg over. Een huwelijk volgde, in Meppel. Ze kregen een zoon en een dochter, en later twee kleinkinderen.

Henk werkte bij de Koninklijke Marechaussee. Vooral aan de periode in Duitsland, Seedorf (van 1976 tot 1988) koestert het stel fijne herinneringen. Henk kreeg in 1986 een koninklijke onderscheiding in zilver van Hare Majesteit Koningin Juliana. In 1988 kreeg hij bij bevordering de koninklijke onderscheiding in goud van Hare Majesteit Koningin Beatrix.

Ook waren ze lid van de Nederlandse schietvereniging Prins Willem-Alexander en deden mee aan schietwedstrijden in Noord-Duitsland. Tegenwoordig woont het diamanten echtpaar in redelijk goede gezondheid in de Ferdinand Bolstraat in Meppel.

Nieuws

menu