Ferr-Tech uit Meppel en ViVoChem uit Almelo slaan handen ineen om waterzuiveringsproces te vergroenen

Ferr-Tech en ViVoChem werken samen. Hilde Fotografie

Ferr-Tech uit Meppel en ViVoChem bv uit Almelo gaan samenwerken om het waterzuiveringsproces te vergroenen. Maandag is een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. ViVoChem is nu preferred distributiepartner van de milieuvriendelijke oxidant FerSol. Beide bedrijven zijn nu in staat hun slagkracht te vergroten.

Tot op heden was het niet mogelijk om Ferraat(VI) stabiel en houdbaar te produceren. Ferr-Tech is de eerste onderneming die hierin geslaagd is. Ferraat(VI) maakt restwater zo puur dat een groot deel hergebruikt kan worden in het productieproces. De voordelen voor de gebruiker zijn het hergebruiken van water, dalende kosten voor het lozen omdat het water schoner wordt geloosd en vervanging van grote hoeveelheden schadelijke chemicaliën en energiebesparing; er kan namelijk met lagere temperaturen worden gereinigd. Dit alles resulteert in het toepassen van een groener product.

De ambities van ViVoChem zijn ook gericht op het verduurzamen van industriële processen en het inzetten van groene chemie. Door te investeren in FerSol en in de samenwerking met Ferr-Tech kunnen zij het product onder de aandacht brengen bij potentiële en reeds bestaande klanten die baat zullen hebben bij het gebruiken van FerSol.

Het thema duurzaamheid staat bij beide partijen hoog op de agenda. Het is een van de pijlers waar de samenwerking op gebouwd is. Judith le Fèvre, co-owner en CMO bij Ferr-Tech: „Wij willen alleen producent zijn van FerSol, dus waren wij op zoek naar een distributiepartner die duurzaamheid én groene chemie ook belangrijk vindt. Na een aantal gesprekken bleek dat dit ook past bij het unieke en onderscheidende DNA van ViVoChem. Zij zijn een zeer waardevolle distributiepartner met een eigen salesapparaat.”

Groeimogelijkheden

Ferr-Tech kan zich volledig richten op de productie van FerSol en onderzoek rondom de toepassingen van Ferraat(VI) en ViVoChem draagt zorg voor de opslag en het transport. Zo ontstaan nieuwe groeimogelijkheden voor beide bedrijven en kunnen (inter)nationale klanten nog beter worden bediend.

Ferr-Tech is wereldwijd marktleider op het gebied van Ferraat(VI)-toepassingen voor industriële (afval)waterzuivering. Door een gepatenteerd proces maakt Ferr-Tech het gebruik van Ferraat(VI) producten beschikbaar voor de (afval)waterindustrie. Vanuit het hoofdkantoor in Meppel runt Ferr-Tech het waterlab en verzorgen zij hoogwaardige watertesten, experimenten en analyses voor klanten.

Nieuws

menu