Ferr-Tech uit Meppel wint prestigieuze award. Nieuw middel moet wereldwijde revolutie bij waterzuivering in gang zetten

CES 2022 Innovation Award gewonnen door Drentse start-up Ferr-Tech Foto: HILDEfotografie

De startup Ferr-Tech uit Meppel heeft met de revolutionaire biologisch afbreekbare oxidant FerSol voor het zuiveren van (afval)water de CES (Consumer Electronics Show) 2022 Innovation Award gewonnen in de categorie ‘Sustainability, Eco-Design & Smart Energy’.

Om afvalwater te zuiveren gebruiken industrieën chemicaliën. Ook worden ozon en waterstofperoxide ingezet. Het product FerSol maakt de waterbehandeling echter duurzamer en energie-efficiënter, terwijl het hergebruik van water in industriële processen mogelijk wordt. Hierdoor wordt een bijdrage geleverd aan een belangrijk thema in de 21ste eeuw: het voorkomen van waterschaarste.

‘De Innovation Award is één van de meest prestigieuze awards die een bedrijf in de technologiewereld mag ontvangen. FerSol is geselecteerd én heeft gewonnen omdat het een revolutie teweeg zal brengen in de afvalwaterbehandeling door middel van het vervangen van schadelijke en traditionele chemicaliën’, meldt Judith le Fèvre van Ferr-Tech.

Het was al bekend dat Ferraat(VI) een duurzame oplossing is voor het zuiveren van (afval)water. aan het middel kleefde echter een groot probleem: de houdbaarheid. Ferr-Tech is het gelukt om Ferraat(VI) houdbaar en stabiel te produceren.

Internationaal

Ferr-Tech gaat tijdens de CES 2022 Innovation Awards in januari 2022 in Las Vegas het product internationaal onder de aandacht brengen. CES trekt gewoonlijk meer dan 170.000 bedrijven en investeerders uit zo’n 160 landen.

De komende maanden volgt het bedrijf een trainingsprogramma van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Buitenlandse Zaken en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Hiermee bereidt het Drentse bedrijf zich voor op de presentatie tijdens de prestigieuze beurs.

Nieuws

menu