Festival van Geluk: 'In het hart van Meppel is altijd wat te beleven' | Dagboek Sonja Steenbergen en Herma Petersen

Sonja Steenbergen en Herma Petersen. Foto: Martijn Bijzitter

Inwoners uit de regio geven een inkijkje in hun dagelijks leven, in de vorm van een dagboek. Wat doen zij, wat houdt hen bezig. Deze week Sonja Steenbergen (Echte Bakker Steenbergen) en Herma Petersen (Bloemen Petersen).

Donderdag 29 oktober

We hebben een lach op ons gezicht. Bijna alles is rond voor het Festival van Geluk voor de binnenstad. De posters en kaartjes zijn gedrukt. De drukker belde dat het klaar lag. De ‘gelukspotten’ zijn ingekocht. De brieven voor de ondernemers en horeca zijn geschreven en afgedrukt. We kunnen aan de slag. Beiden werken we ‘s middags nog in onze winkels. ‘s Avonds aan tafel hebben we het thuis er nog even over met ons gezin hoe leuk het allemaal gaat worden. Herma slaat ‘s avonds nog even een paddeltje en Sonja maakt nog een wandeling met de hond.

Vrijdag 30 oktober

We kunnen op pad. We hebben allebei een drukke onderneming maar daarnaast, vinden wij het ook heel belangrijk om samen met alle andere ondernemers iets te kunnen betekenen voor de binnenstad van Meppel. Samen zetten we Meppel op de kaart. Na een heel drukke voorbereiding zijn we er in geslaagd dat er maar liefst meer dan veertig ondernemers/horeca mee willen doen aan het Festival van Geluk. Alles wat we doen, willen we dan ook goed doen. We vullen de ‘gelukspotten’ met de poster invulkaartjes en de brief. Media benaderd en we gaan op pad met een auto vol ‘gelukspotten’. Langs alle deelnemers brengen we persoonlijk de gelukspot. En wat zijn ze allen enthousiast. Dat doet ons goed. Dat is waar we het voor doen. Onderweg krijgen we een heerlijk bakje koffie met wat lekkers aangeboden en daarna kunnen we weer verder met rondbrengen. Wat krijgen we leuke reacties onderweg. Het is halverwege de middag als we weer teruggaan naar onze winkels.

Zaterdag 1 oktober

De officiële opening van het Festival van Geluk. Bij alle ondernemers en horeca staan de ‘gelukspotten’ klaar. De kaartjes kunnen ingevuld worden door de klanten die onze winkels en horeca bezoeken. Ook de reacties van de klanten die we krijgen zijn zo leuk en dat we ze delen met elkaar. Zo leuk dat jullie dat allemaal weer gezamenlijk doen. Het kaartje dat de mensen invullen gaat in de gelukspot en elke ondernemer bepaalt zelf wat en wanneer hij iets weggeeft. Ook is er nog op diverse locaties in de binnenstad op 12 oktober een ontbijt of lunch te winnen. Hoe leuk is het om eens te ontbijten in een winkel of een heerlijke lunch te halen bij de horeca.

Zondag 2 oktober

Een goedgevulde ontbijttafel en onze kinderen kunnen heerlijk aanschuiven. Sonja maakt een heerlijke wandeling in het bos met de hond. En Herma slaat nog een balletje op de padelbaan. Daarna thuis heerlijk op de bank in de relaxstand. Samen genieten van een maaltijd en dan is de zondag weer voorbij.

Maandag 3 oktober

Sonja gaat er even een paar dagen tussenuit met het hele gezin. Herma heeft ‘s morgen een bestuursvergadering van de MHV en daarna de administratie bijwerken en mail beantwoorden. Vervolgens is ze weer te vinden in haar winkel tussen de bloemen. De vrachtwagen brengt verse bloemen zodat de presentatie in de winkel aangevuld kan worden met verse bloemen en planten. We houden via de app contact. Het gaat goed.

Dinsdag 4 oktober

Het is dierendag. Ons beider hondjes worden in de watten gelegd met veel lekkers en een mooie wandeling. Sonja is nog heerlijk aan het uitwaaien met haar gezin en Herma is in haar winkel de bestellingen aan het klaar maken. Sonja is natuurlijk altijd vroeg op want voordat alles in de winkel ligt bij Sonja, liggen wij waarschijnlijk nog te slapen of staan net op. Er moeten nog wat kaartjes besteld worden voor de gelukspot. Herma belt ontwerpbureau I Need It en de dezelfde dag liggen de kaartjes alweer voor ons klaar. Dat is echt top want met zo’n actie als deze wil je het graag snel klaar hebben en dat doen ze graag voor ons.

Woensdag 5 oktober

Dan appt Sonja om 7.30 uur. ‘Mogge daar ben ik weer. Moet ik nog iets doen voor morgen. Want we gaan morgen toch op pad met de Groene Muggen naar de verzorgingshuizen’. Ik app terug: ‘dat klopt we gaan morgen als eerste naar de Schiphorst. Daar iedereen bezoeken samen met Ina en Ria van de Groene Muggen’. We geven alle bewoners iets lekkers bij de koffie of thee en een mooie plantenbak voor op de tafel in de huiskamers. Diverse scholen in Meppel hebben een mooi, lief kaartje gemaakt en die ontvangen de bewoners dan ook. De hele maand bezoeken we diverse zorginstellingen samen met de Groene Muggen.

Donderdag 6 oktober

We hebben samen met de Groene Muggen ons eerste rondje gedaan en wat waren de mensen blij. Zo leuk om die blije gezichten te zien. Zulke leuke reacties, Dat is waar we het allemaal voor doen. We moeten ons dagboek klaar maken. De foto is gemaakt. En ‘s middags staan we weer in onze winkel om daar onze klanten te verblijden. We willen beiden ook nog wel wat zeggen: Meppel telt heel veel zelfstandige ondernemers en horeca en daar kunnen en mogen we als Meppel wel enorm trots op zijn. En dat maakt Meppel ook enthousiast. Wij worden blij en gelukkig als we andere mensen blij en gelukkig kunnen maken. In het hart van Meppel is altijd wat te beleven.

Nieuws

menu