Fietsclub Grupetto haalt 1475 euro op voor stichting Leergeld

Gedurende de feestavond zijn er nog nieuwe donaties binnengekomen, waardoor het eindbedrag uiteindelijk is vastgesteld op 1.475 euro.  Foto Facebook stichting Leergeld Meppel

FTC Grupetto Meppel vierde zaterdagavond 5 november haar 10 (+ 1)-jarig bestaan. Onder het mom van ‘wie jarig is trakteert’ is er een inzamelingsactie gehouden onder de leden van de fietsclub om een donatie te doen aan Stichting Leergeld Meppel. De fietsclub heeft de donaties van de leden verdubbeld. Tijdens het 2de lustrumfeest van Grupetto is op feestelijke wijze de cheque met de opbrengst van 1.475 euro aan Stichting Leergeld uitgereikt.

FTC Grupetto Meppel is met 325 leden een zeer actieve fietsclub. Het woord Grupetto is voor de wielerliefhebber een begrip. Hiermee wordt ‘de bus’ aangeduid: de groep wielrenners in een fietsetappe die niet strijden voor de overwinning, maar elkaar helpen om samen binnen de tijdslimiet de finish te bereiken. Bij Grupetto staat dit voor ‘samen uit, samen thuis’.

De fietsclub wil het voor al zijn leden mogelijk maken om in groepsverband te fietsen. Hiervoor organiseert Grupetto trainingsavonden, zondagochtendritten en diverse fietstochten. Daarnaast zijn er fiets gerelateerde activiteiten.

84 procent van de leden woont in Meppel, daarom wilde Grupetto iets doen voor Meppel. ‘Samen uit, samen thuis’ staat ervoor dat iedereen met Grupetto mee kan doen met de fietsactiviteiten binnen de fietsclub. Meedoen is, in de huidige maatschappij, niet voor iedereen mogelijk. Vooral voor kinderen is het belangrijk om mee te kunnen doen.

Stichting Leergeld Meppel is een onderdeel van Kindsupport Meppel en zet zich heel praktisch en direct in om kinderen (tussen de 0 en 21 jaar) die om financiële redenen aan de zijlijn staan mee te laten doen. Zij helpt als de kosten voor school en buitenschoolse activiteiten niet of nauwelijks zijn op te brengen. Zo kunnen deze kinderen ook meedoen met hun leeftijdgenoten. Deze doelstelling wil Grupetto van harte ondersteunen.

Daarom heeft Grupetto haar leden gevraagd een donatie te doen voor Stichting Leergeld. De fietsclub heeft de donaties van haar leden verdubbeld.Gedurende de feestavond zijn er nog nieuwe donaties binnengekomen, waardoor het eindbedrag uiteindelijk is vastgesteld op 1.475 euro.

Nieuws

menu