Fietsclub van Doortrappen Drenthe gaat in Meppel van start. 'We willen mensen verbinden'

Foto

Foto Pexels

Fietsen is gezond, en wel zo gezellig als je het samen doet. Daarom heeft Doortrappen Drenthe in samenwerking met de fietsersbond Drenthe in verschillende gemeenten een fietsclub opgezet. Dinsdag 11 april gaat de fietsclub in Meppel van start.

Het idee erachter is dat senioren met hulp van een elektrische fiets langer actief kunnen blijven. De fietsclub is voor iedereen met een e-bike, maar uiteraard ook voor mensen zonder trapondersteuning. „Deelnemers kunnen zelf de fietsroute bepalen en ik help mee, zo fietsen we elke keer een andere route”, vertelt Bernard Heijsman, coördinator van Doortrappen Drenthe. „De deelnemers kennen hun provincie en gemeente het beste en weten de leuke fietspaden en knooppunten. We gaan elke keer een fietsroute fietsen tussen de 10 en 40 kilometer. Ons motto is ‘samen uit samen thuis.’ Het is dus geen wedstrijd.”

„We gaan dit jaar zeven keer fietsen. Dit gebeurt elke dinsdag. We hopen dat mensen zelfstandig doorgaan als de fietsclub afloopt, want we vinden het sociale aspect van fietsen heel belangrijk en willen mensen verbinden.”

Meefietsen? Stuur een mailtje naar doortrappen@fietsersbond.nl.