Files bewijzen het succes van eerste Taste Away

Lintjes doorknippen in coronatijd, dat doe je zo.

Lintjes doorknippen in coronatijd, dat doe je zo. Daan Prest.

Meppel - Files op het terrein en twee van de vier restaurants die zondagmiddag uitverkocht waren. Zo valt het openingsweekend van Taste Away Meppel - The Local Food Experience het beste samen te vatten. Meppel greep het initiatief van Spijkerman Evenementenverhuur om in deze coronatijd toch een uitje te bieden met beide handen aan.

„Zaterdag was het natuurlijk prachtig weer en reden de auto’s tussen 17.00 en 20.00 uur af en aan. Zondag is het helemaal niet rustig geweest”, zegt Lidian Dekker van Spijkerman Verhuur. Er zijn ruim 2.000 maaltijden verkocht.

Vrijdag 8 mei om 16.00 uur opende burgemeester Richard Korteland Taste Away. Hij reed in een retro VW-busje door het lint, koos een route en bestelde een maaltijd om de sfeer goed te kunnen proeven. Daarna was het wekelijkse evenement voor iedereen geopend. Eten halen en vanuit je auto een toch ‘samensfeer’ beleven, dat is de bedoeling.

Grandcafé De Wheem, Restaurant Sukade - De Liberté, De Bourgondiër Bar & Grill en Eetcafé De Beurs bieden een tweewekelijks wissselend en ter plaatse vers bereid menu aan met keuze uit heel veel voorgerechten, hoofdgerechten en een kindermenu. Gasten kunnen kiezen uit vier bestelroutes die elk starten met koffie van Frans de Grebber Koffie & Chocola en eindigen met vers ijs van de IJsmakers Meppel.

Keuze

De ondernemers toonden zich flexibel toen bleek dat meerdere gasten eigenlijk geen keuze konden maken uit een van de vier restaurants en het liefst van meerdere menu’s wilden proeven. „De gasten kunnen nu gewoon aan een van de balies bestellen en dan regelen de restaurants dat onderling”, vertelt Lidian. „Daar werd heel positief op gereageerd. Mensen zijn blij dat we het zo oplossen. ‘Goed geregeld’, hoorden we regelmatig.”

Alle gerechten zijn dus à la minute te bestellen en voor de duidelijkheid: iedereen blijft in de auto: alles is vanachter de autoruiten te beleven. Maar of Taste Away alleen voor auto’s toegankelijk blijft, dat is iets waarover Carlo Spijkerman, Lidian Dekker en Roos Dijksman de komende week goed na willen denken „Misschien komt er ook een mogelijkheid voor mensen die op de fiets door de drive-thru willen. En we willen ook nadenken over mogelijkheden voor mensen die geen rijbewijs of auto hebben”, zegt Lidian.

Positieve draai

Ook de gemeente is blij met het intiatief. Burgemeester Korteland: „Onze ondernemers en hun medewerkers hebben een hekel aan klagen en stilzitten. Geen wonder dus dat ze zelfs aan de huidige crisis een positieve draai geven! Machtig mooi voor Meppel: veel beleving en sfeer, onvergetelijk voor kinderen.”

Wethouder Henk ten Hulscher: „Dit initiatief past prima bij wat we in Noordpoort willen. Hulde voor lokale ondernemers die elkaar steunen op zo'n goede manier.”

Het megarestaurant aan de Steenwijkerstraatweg 78 in Meppel is open op vrijdag en zaterdag van 16.00-21.00 uur en op zondag van 15.00-20.00 uur.