Fitwalk: sportieve belevingstocht door Meppel

Een dansje maken op de route van de Fit Walk Meppel.

Een dansje maken op de route van de Fit Walk Meppel. Foto archief Leo de Harder

Vriend Sport en Jan Bralten Sport in Stijl in Meppel houden op zondag 16 april de Fit Walk, een sportieve wandeling van 9000 stappen met sportieve en culinair verantwoorde tussendoortjes op het oude parcours van de Meppel City Run.

Initiatiefnemers zijn Jeroen Vriend van Vriend Sport en Junior Bralten van Jan Bralten Sport in Stijl. De deelnemers kunnen op die dag tussen 10.00 en 13.00 starten voor de sportieve wandeling door de stad. In de Fit Walk Run participeren drie horeca partners die op de route voor een hapje en drankje zorgen. Daarnaast krijgen de deelnemers bij Bralten in de zaak informatie van voedingsspecialist Cecile Lokken over gezonde voeding en bewegen. Jurre Boer de ambassadeur van Stichting Opkikker staat ook op de route om de stichting onder de aandacht te brengen, maar vooral om donaties te ontvangen voor dit doel.

Deelnemers gaan van start in groepjes. Ze kunnen een tijdslot boeken via de Facebooksite. Na de start komen deelnemers als eerste Langs Oasis voor een kopje koffie to go. Vervolgens komt men personal trainer Laura Daalmeijer tegen. Zij verzorgt een training voor de billen. Verderop laat personal trainer Bas van Wegen de wandelaars kennismaken met kettlebells.

Bij de ingang van het Wilhelminapark staat café De Kansel met een alcoholvrije cocktail en in het park verzorgt Curves enkele oefeningen en brengen ze de wandelaars nog eens extra in beweging. Daarna is er nog een TRX training door Jari Mooij bij Ogterop. Vervolgens kan er op de route een professionele voetmeting gedaan worden door Vriend Sport

Mensen die meer informatie willen over wandel- en hardloopschoenen kunnen bij Vriend Sport en Jan Bralten Sport in Stijl terecht voor deze analyse. Bij het slotplantsoen krijgen deelnemers een salade voor onderweg van Herberg ‘t Plein. Bij de finish krijgen zij tenslotte een waardebon, te besteden in de winkels van Jeroen Vriend en Junior Bralten.