Fleur Bloemen Stichting in Meppel gaat voor 40.000 handtekeningen bij petitie om pesten strafbaar te stellen. 'Er moet meer ruimte en aandacht zijn voor pester'

„De aandacht moet meer op de pester komen te liggen dan op de degene die gepest wordt. Er wordt vaak gezegd dat het gepeste kind een assertiviteitscursus moet gaan doen. Of erger nog: zich niet aan moet stellen of er overheen moet stappen. Maar juist de pester moet aangesproken worden. Pesten levert blijvende schade op.”

Bij IKC De Horst is - net als bij veel andere scholen en verenigingen in Meppel en omgeving - een gedichtenbord van Fleur Bloemen Stichting geplaatst.

Bij IKC De Horst is - net als bij veel andere scholen en verenigingen in Meppel en omgeving - een gedichtenbord van Fleur Bloemen Stichting geplaatst. Foto: Benny Spin

Met bezieling in haar stem spreekt Caroline Saathof over het onderwerp. Twee jaar nu is ze betrokken bij de Fleur Bloemen Stichting, de Meppeler stichting die zich ten doel stelt pesten onder kinderen en jongeren tegen te gaan. Begin dit jaar startte de stichting een petitie om pesten strafbaar te stellen. Wie een petitie opzet, mag met 40.000 ingezamelde handtekeningen zijn zegje doen bij de politiek in Den Haag. Dat blijkt voor de stichting nog een zware kluif.

Nieuws

menu