Fotoarchieven van stichting Oud Meppel nu ook te raadplegen via tablet en smartphone

De kleurstelling van de site is vergelijkbaar met die van de informatiepanelen die op verschillende plaatsen in de stad zijn gemonteerd. Foto: Stichting Oud Meppel

De uit 2007 daterende website van de stichting Oud Meppel is vernieuwd en gemoderniseerd. De site is daardoor beter met een tablet of smartphone te bezoeken. Ook de populaire fotoarchieven zijn nu beter te benaderen.

In het fotoarchief is onder andere digitaal materiaal van de gemeente Meppel beschikbaar. Daarnaast wordt de komende tijd het archief uitgebreid met oudere foto’s uit het archief van de Meppeler Courant.

Bezoekers van de site worden uitgenodigd zélf een korte bijdrage, in de vorm van een verhaaltje bij Oud Meppel aan te leveren. Bij gebleken geschiktheid worden deze van foto’s voorzien en gepubliceerd. Verhalen die langer zijn dan ongeveer een A4-tje komen mogelijk in het kwartaalblad terecht.

Op het Youtube-kanaal van de stichting zijn drie introductie-video’s te zien waarin de werking van de archieven wordt uitgelegd.

Nieuws

Meest gelezen