'Front vormen tegen uitgaansgeweld in Meppel.' Mustapha El Barbari en Claudia Korts leggen basis voor gezamenlijke aanpak

„Als we samen een front vormen tegen uitgaansgeweld en drugsgebruik, ben ik ervan overtuigd dat we de kant waar de gevaren liggen, kunnen verslaan. Horecaondernemers, gemeente en politie moeten samen optrekken en de neuzen dezelfde kant op hebben staan.”

Samen een front vormen tegen uitgaansgeweld en drugsgebruik in Meppel. Daarover ging de presentatie maandagavond in Herberg ’t Plein.

Samen een front vormen tegen uitgaansgeweld en drugsgebruik in Meppel. Daarover ging de presentatie maandagavond in Herberg ’t Plein. Foto: Pixabay

Dit zei Mustapha El Barbari tijdens zijn presentatie maandagavond in Herberg ’t Plein over het uitgaansleven in Meppel en het zorgen voor en behouden van de veiligheid tijdens uitgaansnachten. „Ondernemers moeten niet bang zijn om een incident te melden, omdat ze vrezen voor hun goede naam en bang zijn hun vergunning kwijt te raken. Het mag juist een systeem zijn om samen onruststokers aan te pakken.”

El Barbari vindt dat de horeca bij de gemeente een volwaardig gesprekspartner moet zijn. „Laten we werken aan dat vertrouwen. Preventie begint bij samenwerking. Als de horeca incidenten niet deelt met gemeente en politie, maar wel onderling, krijgen de partijen waartegen we optreden veel meer speelruimte, omdat de cijfers en de werkelijkheid ver van elkaar komen te staan. Bij een uniforme aanpak, denkt de andere kant: ‘Shit, dit is een front’.”

Meppel veilig houden

Nieuws

menu