Ga jij naar de TT in Assen? Zet je navigatie uit en kijk hier hoe je er precies komt

Alvaro Bautista (ESP) op zijn Ducati tijdens de WK Superbike race op het TT Circuit Assen. Foto: Vincent Jannink

Voor de TT in Assen wordt veel publiek verwacht en er komen is daardoor nog best ingewikkeld. Rijkswaterstaat adviseert ‘je navigatie ter plaatse uit te zetten en de instructies langs de weg op te volgen. Hieronder staan alle wegen naar de TT op een rijtje.

Motorrijders

Al het binnenkomende motorverkeer vanaf de A28 en de N33 wordt via de speciale motorafrit 32 (Assen) naar het TT Circuit Assen geleid. Dat betekent dat motorrijders vanuit de richting Gieten (N33) en Hoogeveen (A28) in eerste instantie doorrijden tot aan afrit 33 (Assen-West). Daar voegen ze uit om vervolgens via de Balkenweg onder de A28 door te rijden en weer in te voegen tussen het verkeer dat uit de richting Groningen komt. Motoren vanuit Groningen volgen de A28 en worden ook via deze speciale motorafrit bij afrit 32 (Assen) naar het TT Circuit Assen geleid.

Automobilisten vanuit het zuiden

Automobilisten vanuit de richting Hoogeveen (A28) wordt geadviseerd om gebruik te maken van afrit 30 (Beilen), 31 (Westerbroek) en 31A (Assen-Zuid). Onderaan de afritten staat een speciale verwijzing naar de parkeerplaatsen op de bewegwijzering.

Automobilisten vanuit noorden en oosten

Automobilisten volgen op de A28 vanuit het noorden de plaatsnaam ‘Assen’. Bij afrit 32 (Assen) wordt het autoverkeer van de A28 afgeleid de Haarweg op. Onderaan deze afrit volg je het TT Circuit via de bewegwijzering. Vanuit het oosten (N33) geldt hetzelfde. Ook vanaf de N33 worden automobilisten bij afrit 32 (Assen) van de weg geleid en volg je de bewegwijzering.

Afrit Assen Zuid vanuit het noorden afgesloten

Doorrijden naar het circuit vanuit Groningen en de N33 richting afrit 31A (Assen-Zuid) is niet mogelijk. Gedurende de 3 dagen van de TT is namelijk de westelijke afrit 31A (Assen-Zuid vanuit het noorden) van de A28 afgesloten. Op zondagmiddag wordt deze afrit opengesteld voor motoren die moeten keren.

Openbaar vervoer

Om het circuit te bereiken worden er voldoende pendelbussen ingezet tussen station Assen en

TT Circuit Assen. De NS zet extra lange treinen in. Bezoekers die met de trein reizen dienen de NS-reisplanner te raadplegen voor de actuele reistijden.

Vertrekkend verkeer

Om de afwikkeling van het vertrekkend verkeer zo goed mogelijk te laten verlopen heeft elk parkeerterrein zijn eigen afvoerroute. Zet hierbij de navigatie uit en volg de bebording. Motoren in noordelijke (A28) of oostelijke richting (N33) van het circuit af worden naar afrit 31A (Assen-Zuid) geleid om daar te keren en vanaf daar hun weg te vervolgen.

Camera’s en inspecteurs

Rijkswaterstaat zet weginspecteurs in en op de wegen naar het TT Circuit Assen worden de routes via borden aangegeven. De organisatie van de TT zet daarnaast extra verkeersregelaars in op de routes naar het circuit en op de parkeerplaatsen. Ook staan op diverse locaties camera’s opgesteld die een overzicht geven van de actuele verkeerssituatie, zodat alles in goede banen wordt geleid.

Actuele informatie

Rijkswaterstaat raadt aan de actuele verkeersinformatie te volgen, bijvoorbeeld via het Twitter-account @TrafficTTAssen.

Nieuws

menu