Gaming center in voormalige winkelpassage De Swaenenborgh. 'Compleet vernieuwend voor Nederland en misschien wel de wereld'

Als het aan Alita Smit - eigenaar van Warrior Events - ligt, fungeert voormalig winkelcentrum de Swaenenborgh in Meppel binnenkort als een real life gaming-center. Volgens Smit is de Van Herk Groep, eigenaar van de Swaenenborgh, akkoord en is het wachten op goedkeuring van de gemeente.

De Swaenenborgh in het centrum van Meppel.

De Swaenenborgh in het centrum van Meppel. Foto: Wilbert Bijzitter

Het real life gaming center zal een futuristische apocalyptisch thema krijgen. „Het wordt gigantisch en realistisch. Compleet vernieuwend voor Nederland en misschien wel de wereld”, zegt Smit. In september hoopt Warrior Events van start te gaan. Smit wil als eerste in het land een real life gaming-center opzetten. Deelnemers kunnen dan deelnemen aan levensechte spellen met jezelf in de hoofdrol. „Dat moet je zien als een soort indoor pretpark, of een gigantische escaperoom. Het wordt een wereld op zich. In een ‘filmische setting’ kunnen de spelers verschillende games spelen”, vertelt Smit.