Geboortegolf in Meppel na coronajaar: meer kinderen geboren in eerste helft van 2021

In de eerste zes maanden van dit jaar zijn er ruim 25 procent meer baby’s in Meppel geboren dan in de eerste helft van 2020. Dat blijkt uit analyse van LocalFocus op basis van CBS-cijfers.

Foto: Pixabay.

Foto: Pixabay.

Er lijkt na het afgelopen coronajaar sprake te zijn van een heuse geboortegolf. In de eerste zes maanden van dit jaar werden in Nederland meer dan 86.000 baby’s geboren, in dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog bijna 82.000. Dat komt neer op een stijging van meer dan vijf procent en is het hoogste aantal in een halfjaar in zeker zes jaar tijd.

In Meppel zagen 175 kinderen tussen januari en juli het levenslicht. Dat is 26,8 procent meer dan in dezelfde periode het jaar ervoor.

Ook in Steenwijkerland valt een stijging van het aantal geboortes waar te nemen: 12,9 procent. In De Wolden bedroeg de stijging 42,7 procent.

In Westerveld werden juist minder kinderen geboren. Daar vond een afname plaats van 11,4 procent. Ook in Staphorst daalde het aantal geboortes. Er kwamen 3,1 procent minder kinderen ter wereld.