Gemaakt van oesterzwammen die groeien op koffiedik: circulaire pasta uit Meppel

Het begon met een afstudeerproject bij het Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie (NICE) in Meppel, maar inmiddels is Circle of Food de start-up van Hilly Lautenbach en Elise Brugman. Ze brachten een zwampasta op de markt en hopen meer circulaire voedingsproducten te ontwikkelen.

Hilly Lautenbach (links) en Elise Brugman zijn trots op de pasta van Circle of Food.

Hilly Lautenbach (links) en Elise Brugman zijn trots op de pasta van Circle of Food. Foto: Wilbert Bijzitter

Hilly (23) en Elise (27) opereren als start-up in residence onder de vlag van NICE en zijn gevestigd in de Gasfabriek in Meppel. Er zijn plannen om van Circle of Food een zelfstandig bedrijf te maken, maar voorlopig geven ze vanuit de creatieve werkplek in Meppel vorm aan hun activiteiten.

Nieuws

Meest gelezen