Gemeente Meppel opent meldpunt voor slachtoffers van toeslagenaffaire Belastingdienst

Ouders die in de gemeente Meppel wonen en slachtoffer zijn geworden van de toeslagenaffaire kunnen zich melden bij de gemeente. Daan Prest

Meppel - De gemeente Meppel heeft een meldpunt geopend voor ouders die getroffen zijn door de toeslagenaffaire van de Belastingdienst.

Ook heeft de gemeente iemand aangewezen die hiervoor als contact- en vertrouwenspersoon optreedt.

De Belastingdienst zette in 2014 de kinderopvangtoeslag voor een groot aantal ouders stop en vorderde het geld terug. Naar schatting zijn zo’n 26.000 ouders onterecht aangemerkt als fraudeur. Maar tot dusver zijn maar 9669 ouders in beeld. Ouders moeten zich zelf melden bij de Belastingdienst, omdat het niet weet wie er zijn getroffen.

Negentien ouders uit Meppel gemeld als slachtoffer

Voor zover bekend hebben zich negentien ouders uit de gemeente Meppel gemeld als slachtoffer. Vanwege privacy mag de Belastingdienst geen gegevens hierover delen met de gemeente, waardoor de gemeente deze gezinnen dus niet kan benaderen voor hulp. Met gedupeerden die zich melden bij de gemeente wordt een afspraak gemaakt om te inventariseren welke problemen er spelen en welke hulp en ondersteuning noodzakelijk is. De Belastingdienst compenseert de gezinnen die in de problemen zijn gekomen, maar er kunnen ook problemen of schulden zijn ontstaan op andere vlakken.

Bij de Belastingdienst zijn geen gevallen bekend van ouders in Meppel die door de affaire in acute problemen zijn gekomen.

Ouders die in de gemeente Meppel wonen en door de toeslagenaffaire van de Belastingdienst in de problemen zijn gekomen kunnen zich melden via 14 0522 of postbus@meppel.nl .