Gemeente Meppel vervangt de brug over de Wold Aa. Straten 4 maanden afgesloten voor doorgaand verkeer

Voetgangers en fietsers ondervinden geen hinder van de werkzaamheden. Foto: Mediahuis Noord

De brug over de Wold Aa in de in de Commissaris de Vos van Steenwijklaan in Meppel wordt vervangen. Spijker Infrabouw begint maandag 5 september aan de klus die zeker 4 maanden gaat duren. De Commissaris de Vos van Steenwijlaan en de Ruinerwoldseweg zijn in deze periode afgesloten voor het doorgaand verkeer.

Bestemmingsverkeer blijft mogelijk. Aanwonenden blijven bereikbaar via de omleidingsroutes. Voetgangers en fietsers ondervinden geen hinder van de werkzaamheden. Het openbaar vervoer kan de route door de Haveltermade tijdens de uitvoering niet rijden. De betreffende haltes worden tijdelijk opgeheven.

De huidige brug wordt gesloopt. Na de sloop wordt de nieuwe oeverbescherming aangebracht. Vervolgens kan de nieuwe brug worden gerealiseerd.

Het ontwerp van de nieuwe brug is gebaseerd op de brug op het landgoed van de Commissaris de Vos van Steenwijk bij het kasteel de Gelder in Wijhe.

Het autoverkeer, de fietser en voetganger behouden allemaal hun plek binnen het profiel van de brug. Ook komt er een faunapassage en natuurlijke oeverbegroeiing. De aanwezige monumentale kastanjeboom blijft behouden en er is ruimte voor een extra boom aan de noordkant van de brug.

Door een zitelement toe te voegen, draagt de brug bij aan een plezierige beleving van de Wold Aa en haar omgeving.

Nieuws

menu