Gemeente Meppel zet vrouwensupportgroep op om kansen voor vrouwen in uitkeringssituatie op arbeidsmarkt te laten toenemen

Het stadhuis van Meppel. Foto: Willem Braam

De gemeente Meppel heeft een vrouwensupportgroep opgezet voor vrouwen die zich al geruime tijd in een uitkeringssituatie bevinden of die rond het minimumloon verdienen. Hiermee wil de gemeente uiteindelijk de kansen voor hen op de arbeidsmarkt laten toenemen.

Met de inzet van ervaringsdeskundigen wil de gemeente Meppel deze vrouwen ondersteunen bij het vergroten van hun economische veerkracht. Door coaching worden de vrouwen in staat gesteld om beter het heft in eigen hand te nemen. Dat moet er uiteindelijk toe leiden dat de kansen op de arbeidsmarkt toenemen.

Van de Nederlanders die in armoede leven is het grootste deel vrouw, veelal alleenstaande moeders. Zij zitten vaak langere tijd in een uitkeringssituatie of verdienen rond het minimumloon. Voor deze vrouwen is minder perspectief om uit deze situatie te raken.

De provincie Drenthe subsidieert het initiatief van de gemeente met 16.000 euro. Het project loopt in ieder geval voor twee jaar.

Nieuws

Meest gelezen