Gemeente en Meppel Actief houden fietstocht op Wereldfietsdag

De fietsroutes leidt de deelnemers langs verschillende monumenten en horecagelegenheden. Foto: �Rens Hooyenga

Gemeente Meppel en Meppel Actief houden op vrijdag 3 juni, Wereldfietsdag, een fietstocht door Meppel en omgeving. De Route van Geluk bestaat uit twee afstanden: 25 of 54 kilometer. De routes leiden deelnemers langs verschillende monumenten en horecagelegenheden.

‘s Ochtends om half tien klinkt het startschot op het Kerkplein in het centrum van Meppel. Daar zijn Veilig Verkeer Nederland, de Groene Muggen, Meppel Diep Geluk en Meppel Actief aanwezig. Bij stadscafé Oasis, de Bourgondiër of de Brasserie is het mogelijk om voor 5 euro een koffie/gebak-arrangement te nuttigen.

Europese fietsweek

Meppel is van 9 tot en met 16 juli startplaats van de 16e Europese Week van het Fietstoerisme. Zo’n 1500 deelnemers uit alle hoeken van Europa maken kennis met fietsprovincie Drenthe. Sportpark Ezinge wordt ingericht als complete camping met een capaciteit van 500 units. De organisatie is in handen van Stichting Drentse Fiets4Daagse Meppel. DF4D 2022 vindt plaats direct in aansluiting op de Europese fietsweek.

Vrijdag 8 juli strijken de deelnemers neer in Meppel. Zaterdag kunnen ook zij de bestaande Route van Geluk fietsen om Meppel en omgeving te leren kennen. Daarnaast heeft de organisatie voor zondag een fietstour door de regio opgesteld. Maandag tot en met vrijdag kent elke dag drie routes, van 40, 60 en 120 kilometer.

Opgeven voor de fietstocht van 3 juni kan via: liane.meppel@sportdrenthe.nl of via 0613702656.

Nieuws

menu