Gezondheidsbewustzijn creëren op middelbare scholen in Meppel. 'Mensen verwachten niet dat er vijf suikerklontjes in een krentenbol zitten'

Voedingsspecialisten Annekie Kiers en Ilona Branbergen van LEV&Healthy en gymdocent Dennis van Os zetten zich in voor gezondheidsbewustzijn in Meppel. Foto: Aangeleverde foto

‘Van fit naar fitter’: dat was het thema van de informatieavond bij Stad & Esch over de invloed van voeding en beweging op het lichaam. Een initiatief van het lokaal sport- en beweegakkoord Meppel, met als speerpunt het gezondheidsbewustzijn.

Leefstijl- en voedingsspecialisten Annekie Kiers en Ilona Branbergen gaven samen met gymdocent Dennis van Os de presentatie voor leerlingen en ouders van Stad & Esch. Het drietal wil op deze manier alle middelbare scholen in Meppel kosteloos van informatie over voeding en beweging voorzien.

Van Os bracht het publiek kennis bij over beweging. „Ik heb uitgelegd wat verschillende manieren van bewegen met een lichaam doen. Daarnaast heb ik informatie gegeven over de hoeveelheid rust die onze spieren nodig hebben om te kunnen herstellen na een intensieve sportsessie.”

Van fit naar fitter

Ook de voedingskennis van de bezoekers werd getest door middel van een quiz. „Er waren hier en daar toch wat verbaasde gezichten. Mensen verwachten niet dat er maar liefst vijf suikerklontjes in een krentenbol zitten. Ook was het publiek verbaasd dat het vochtpercentage van een gemiddeld mens slechts veertig procent is”, legt Van Os uit.

Het publiek kreeg na de presentatie gelegenheid om vragen te stellen. „Het lezen van etiketten kwam aan bod. Ook waren er veel vragen over koolhydraten en vetten die een mens nodig heeft”, vertelt Van Os.

De initiatiefnemers zijn tevreden over de avond. De bezoekers gingen met een goed gevulde rugzak met informatie de deur uit. „Met als belangrijkste tip: ‘Doe wat voor jou werkt, want alleen dan ga je het volhouden!’”

Nieuws

menu