Gift van bijna 1 miljoen euro van wijlen Jan en Henk Kuper voor ’t Boemeltje. Bekendste tweeling van Meppel leefde spaarzaam

Jan en Henk Kuper waren bij leven de bekendste tweeling van Meppel. Ze woonden, eerst met hun ouders, aan de Woldstraat in een knus huisje dat deel uitmaakte van de karakteristieke Twaalf Apostelen.

Vlak voor kerst vond de overdracht van de cheque met het royale bedrag plaats aan locatiehoofd Jerry Stoker en Esther, Levi, Javea en Jayden.

Vlak voor kerst vond de overdracht van de cheque met het royale bedrag plaats aan locatiehoofd Jerry Stoker en Esther, Levi, Javea en Jayden. Foto: Martijn Bijzitter

Jan en Henk gingen zorgvuldig met hun centjes om, leefden spaarzaam. Na het overlijden van hun ouders hadden Jan en Henk het nog vele jaren gezellig met elkaar. Eerst overleed Henk, een paar jaar later Jan. Ze lieten een flink bedrag na. Via notariële bemoeienis van Berend Lever hebben Jan en Henk Kuper een erfenis van 939.734 euro nagelaten aan kinderdagcentrum ’t Boemeltje aan de Reestlaan. Vlak voor kerst vond de overdracht van de cheque met het royale bedrag plaats aan locatiehoofd Jerry Stoker en Esther, Levi, Javea en Jayden. Het geld wordt gereserveerd voor de uitvoering van de renovatieplannen van ’t Boemeltje, dat deel uitmaakt van Cosis.

Nieuws

Meest gelezen