Gino Spijkerman weet het zeker: Het kapitaal schuilt in de mensen; constructiebouwer Interstage uit Meppel vaart na lastige coronajaren tegen de stroom in

Waar de festivalbranche na enkele moeizame jaren piept en kraakt, vaart Interstage tegen de stroom in. De constructiebouwer uit Meppel kan vaak de vraag niet meer aan en verkoopt zelfs ‘nee’. Die anticyclische trend is volgens eigenaar Gino Spijkerman hét bewijs dat het eigenlijke kapitaal schuilt in de mensen die het doen.

Gino Spijkerman.

Gino Spijkerman. Foto: Martijn Bijzitter

Een twaalf meterlange oplegger met podiumconstructies draait het terrein aan de Ketelskamp in Meppel op. Vanuit het kantoor monstert eigenaar Gino Spijkerman de imposante combinatie. „Die komt van Zand, een groot strandfestival in Almere”, zegt de Meppeler bijna achteloos. Alsof Interstage de gewoonste zaak van de wereld is.

Met 40 vaste werknemers en een flexibele schil van bijna 100 mensen is Interstage de tweede grootste constructiebouwer van ons land. Na binnenkomst loopt Spijkerman van de kantine naar zijn kantoor. De aankomsthal ligt tussen beide. De wanden zijn behangen met tientallen posters van evenementen, concerten en festivals waar het bedrijf podiums en andere constructies leverde. „De meeste mensen weten niet hoe groot dit is.”

Nieuws

menu