Gio Lippens heeft zijn portie romantiek wel gehad: radiocommentator verhuist vier dagen voor Tourstart van Meppel naar Steenwijk

Een kwart eeuw Tour de France-ervaring geeft Gio Lippens (64) de luxe om – als het ware - vanuit de luie stoel commentaar te geven bij ’s werelds grootste wielerwedstrijd. Zijn stem klinkt vanaf begin juli drie weken lang weer uit menige autoradio en transistorradio op het strand; ondertussen reist Lippens heen en weer tussen het commentaarhok in Hilversum en zijn nieuwe thuis in Steenwijk. „Of de charme verdwenen is? Ik heb mijn portie romantiek wel gehad”, lacht Lippens, terwijl hij in Meppel tussen de verhuisdozen zit.

Gio Lippens.

Gio Lippens. Foto: Martijn Bijzitter

Het zijn de laatste weken van zijn tijd in Meppel. Nog even en dan volgt de verhuizing naar Steenwijk. Het appartement aan de Stationsweg dient een jaar als tussenhuis, zolang de bouw aan de woning op Eeserwold nog gaande is. „Prachtige plek, toch?”, wijst Lippens naar een inpandig balkonnetje met een zithoek, dat zicht geeft op het vele groen rondom.

Meppel, Steenwijk, dat is hem en echtgenote Barbera eerlijk gezegd om het even. „Deze regio voelt als thuis”, zegt Lippens, die op 10 juli 1958 wordt geboren in het Limburgse Hoensbroek en omzwervingen – van Zuid-Spanje tot Oost-Groningen – hem brengen tot Steenwijk. De verhuizing luidt de laatste fase in van zijn al even rijke carrière van (sport)verslaggever en -commentator. „Stel dat ik over drie jaar stop”, begint hij de zin. Om zichzelf snel te corrigeren: „Nee, ik stop over drie jaar.”

Nieuws

menu