Grand Café Sons & Daughters in Meppel gaat open: 'Lekker samen eten of chillen in de tuin'

Een plek om elkaar te ontmoeten, te loungen, te werken. Om te ontbijten, te lunchen en waar je ’s avonds kunt aanschuiven voor een gezamenlijk diner: Het is de droom van Bauke en Jessy Ronner uit Meppel die half augustus in vervulling gaat aan het Prinsenplein 3.

Bauke en Jessy kunnen niet wachten om de eerste mensen te verwelkomen bij Grand Café Sons & Daughters.

Bauke en Jessy kunnen niet wachten om de eerste mensen te verwelkomen bij Grand Café Sons & Daughters. Foto: Martijn Bijzitter

Wat komt er toch in het pand waar voorheen Bakkerij Berghuis zat? Een tijdje stond het leeg, maar nu is er toch eindelijk een antwoord op die vraag: Grand Café Sons & Daughters. Momenteel wordt er nog hard gewerkt om de puntjes op de i te zetten. Het is namelijk nogal een project. Het pand wordt straks volledig gebruikt – voorheen werd maar de helft gebruikt – het bijgebouw wordt aangepakt en ook de royale buitenplaats krijgt een opknapbeurt. Bedrijfsleiders Bauke en Jessy Ronner zien het helemaal voor zich. Ze maken er hun eigen paradijs van.

,,We missen soms gewoon de verbinding met jonge mensen”, zegt Jessy (27). ,,Een plek waar iedereen vrijblijvend kan aanwaaien wanneer hij wil, zelfs alleen. We zijn allemaal mensen en we hebben elkaar vaak genoeg te vertellen. Waarom dan afgezonderd aan een tafeltje in een hoek gaan zitten? Begrijp me niet verkeerd, dat is natuurlijk ook prima. Maar hoe leuk is het dat je ’s avonds aan een lange tafel samen eet? Een beetje de Italiaanse gezelligheid. Om daarna een spelletje te doen of te poolen”, zegt Bauke (27).

Spontane keuze

Nieuws

menu