Griezelen in oude school aan de Randweg in Meppel. Populaire serie Squid Game basis voor nieuw spel. 'Er wordt op je geschoten'

Het schoolgebouw aan de Randweg, hier zal Squid Tournament gaan plaatsvinden. Foto: Mediahuis Noord

Het schoolgebouw aan de Randweg in Meppel fungeert binnenkort niet meer alleen als rage room. Het team van Warrior Events is bezig om een nieuwe activiteit aan het pand toe te voegen: Squid Tournament. Een spel dat gebaseerd is op de populaire Koreaanse serie Squid Game.

De bezoeker speelt de hoofdrol in het spel Squid Tournament. Het moet voor de deelnemers voelen alsof zij daadwerkelijk in het speelveld van Squid Game zijn beland. De locatie, het spel en de professionele acteurs dragen bij aan die beleving.

Squid Game

Squid Tournament en de serie Squid Game vertonen een aantal gelijkenissen. Deelnemers weten vooraf niet waar ze terechtkomen. Ook is er de mogelijkheid om bondjes te vormen en om vals te spelen.

Wat er anders is dan in de serie? „Het zou erg jammer zijn wanneer je als deelnemer tien minuten meedoet en dan het spel moet verlaten als je af bent”, vertelt creative director Alita Smit. Wie neergeschoten wordt kan dan ook gewoon doorgaan met spelen. „Je komt in het spel continu voor verrassingen en keuzes te staan. Ben je gehecht aan je groep? Dan heb je pech, je moet er wel vanuit gaan dat je de andere deelnemers kwijt kan raken of dat jij je groep zelf verlaat. Later in het spel kan jij je groep weer terug vinden.”

Er zal geen scheidsrechter aanwezig zijn bij het spel. Ook wordt er niet netjes gevraagd of deelnemers naar de zijkant kunnen gaan: wie af is, wordt beschoten. Het gaat om een horrorproductie, de activiteit is dan ook niet geschikt voor kinderen.

Squid Tournament vindt plaats op 19 maart en op 27 en 28 mei in het voormalige lts aan de Randweg. Tickets zijn verkrijgbaar via www.apocalypsegames.nl.

Nieuws

menu