De Lisdodde zwaait groep 8 uit. 'Een goed afscheid is nodig om los te kunnen laten'

Groep 8 van De Lisdodde: Naut, Demis, Ruben, Lynn, Else, Lucy en Manouk. Foto: De Lisdodde

Ze zijn helemaal klaar voor de zomervakantie, de leerlingen van groep 8 van De Lisdodde in Wanneperveen. Op ludieke wijze sloten zij hun tijd op de basisschool af.

Groep 8 sloot dit schooljaar niet af met een musical, maar met een eindfilm. „Elk kind kreeg een glansrol en de juffen deden ook mee”, legt directeur Jetske Bijker enthousiast uit. „Dinsdagavond hebben we onder het genot van een hapje en een drankje deze geweldige film (met dank aan Multi Buldtie, Ronald Buld) gelanceerd.” Ook de woensdag stond nog in het teken van het afscheid. De 7 schoolverlaters hadden samen met hun ouders de afsluiting geregeld, helemaal in jaren ‘80 stijl. „Er werden spelletjes gedaan en de groep werd feestelijk ontvangen op het plein.”

Plezier

Jetske kan met trots kijken naar de zomerse foto van ‘haar’ groepachters. Naut, Demis, Ruben, Lynn, Else, Lucy en Manouk. „Eigenlijk zegt deze foto alles. Plezier, creativiteit en heel veel kleur. Precies zoals ik terugkijk op afgelopen weken. Natuurlijk was het schooljaar daarnaast ook hectisch door corona en heeft het heel veel flexibiliteit van iedereen gevraagd, zowel van de leerkrachten als van het team. Het team heeft keihard gewerkt om de kinderen alle kansen te blijven bieden en te groeien. We kijken dus ook uit naar de naar de vakantie, maar gaan er ook met goed gevoel in.”

De school is blij dat het schooljaar kon worden afgesloten met een schoolreis voor de groepen 1 t/m 7, een schoolkamp en een afscheidsavond voor groep 8 met de ouders samen. „Dat is zo waardevol en belangrijk voor de kinderen. Een goed afscheid is nodig om los te kunnen laten. Het blijft een mijlpaal, de afsluiting van de jaren op de basisschool en de sprong naar het VO.”

De leerkrachten en het team kijken zeker uit naar het nieuw schooljaar. Jetske vervolgt lachtend: „Maar eerst even bijtanken in de vakantie.”

Nieuws

menu