Grote belangstelling voor meeneemmarkt van MensA in Meppel

Meeneemmarkt bij de MensA. Foto: Frens Jansen

De eerste dag van de driedaagse meeneemmarkt bij de MensA heeft dinsdag 120 bezoekers getrokken.

Van alles ging er vanuit het activeringscentrum aan de Witte de Withstraat mee naar huis; van speelgoed tot tuinspullen en van elektrische apparaten tot serviesgoed.

Alle spullen voor de meeneemmarkt zijn de afgelopen periode ingebracht. Maandag zijn vrijwilligers de hele dag bezig geweest de spullen te sorteren en de markt in te richten.

Dinsdag en vandaag zat er onder het mom van ‘laat ook wat over voor een ander’ een maximum aan wat de bezoekers mochten meenemen. Donderdag is er geen limiet. Het is de derde meeneemmarkt die de MensA houdt.

„Gezien de regen is het me meegevallen hoeveel mensen er zijn geweest”, vertelde Minke Koster, vrijwilligster bij de MensA, dinsdagmiddag „We maken het met een kopje thee en koffie natuurlijk ook gelijk gezellig voor de mensen. Dus aan de ene kant lokt het weer misschien niet zo uit om weg te gaan, aan de andere kant is het ook wel fijn om gezellig even een kopje koffie te drinken, terwijl je tegelijk naar wat spullen kijkt die je kunt gebruiken. We hebben veel mensen gezien die normaal ook bij de MensA komen, maar ook veel mensen van de asielboot en ik trof ook een vrouw uit Oekraïne.”

Nieuws

menu