Vriendenvereniging Keet de Loods in Meppel bouwt grote waterglijbaan van honderden bierkratjes

Met een vliegende vaart op de billen, buik of op een opblaasdier van de zelfgemaakte waterglijbaan roetsjen. Foto: Persbureau Meter

Je moet er maar op komen: een glijbaan maken van stapels bierkratjes, waarna je zo, hopla, het water in plonst. Vriendenvereniging Keet de Loods uit Meppel deed het. En heeft zo een ideale manier om af te koelen bij deze tropische temperaturen.

Vriendenvereniging Keet de Loods maakte de hoge waterglijbaan van liefst 700 lege bierkratjes. Die kratjes spaarden ze in een jaar tijd bij elkaar. Nu, in deze hete zomer, komen ze uitstekend van pas. Het kostte twee dagen om het bouwwerk in elkaar te zetten. De glijbaan is opgebouwd op een afgesloten stuk terrein aan de Jan van de Boschkade, waar verder niemand toegang tot heeft.

Keet de Loods is een aantal jaren geleden ontstaan uit een kleine hechte vriendengroep, die in de loop der jaren steeds verder uitgroeide tot een vereniging. De vereniging doet regelmatig uitjes en voert de wildste ideeën uit, zo ook deze glijbaan. En zo kunnen de jonge dames en heren, de ladder opklimmen en op de billen, de buik of met een opblaasdier het water in ‘duiken’.

De glijbaan blijft een week staan, dus de vriendengroep heeft de komende dagen nog volop waterpret.

Nieuws

menu