Grote kristallen gestolen bij De Kristalijn in Meppel. 'Dikke ravage, dikke ellende'

De ruit van De Kristallijn in Meppel is ingegooid. Foto: Stefan Bus

In de nacht van zaterdag op zondag, tussen 03.15 en 03.20 uur, is een diefstal gepleegd bij De Kristalijn aan het Zuideinde in Meppel. Op camerabeelden is te zien dat twee mannen, met rugtassen bij zich, dikke (bak)stenen door de winkelruit gooien. Daarna doen zij een greep uit de etalage.

„Dikke ravage, dikke ellende”, vertelt Stefan Bus teleurgesteld. „Ben je na de lockdown net een dag open geweest en dan krijg je dit. Ongelooflijk dat mensen dit doen.” De eigenaar van De Kristalijn werd wakker van een „enorm kabaal”. In eerste instantie had hij niet door wat er gaande was, totdat hij zag dat de politie voor de deur stond. „Toen pas zag ik echt de ravage. In de etalage stonden ook mooie brocante engelen, ter decoratie vanwege kerst. Helemaal aan gruzelementen.”

Agenten waren na de inbraak binnen een paar minuten ter plaatse. De daders waren er echter al vandoor. „Waarschijnlijk zijn ze richting de Weerdstraat gegaan.” Het is een gerichte inbraak, denkt Bus. „Ze hadden zich voorbereid. Je ziet dat ze een paar meter van de gevel af lopen en daarna met volle vaart drie stenen, die ze hadden meegenomen, door de ruit gooien.” Uit de etalage zijn in ieder geval een lichtblauwe celestien en een (vrij witte) bergkristal meegenomen met een waarde van 300 en 350 euro. Vermoedelijk is ook nog een amethist ontvreemd. „Er zijn geen sieraden gestolen, dus het was ze echt om de stenen te doen.”

Op het moment dat de ruit werd ingegooid, reed iemand op de fiets voorbij. De politie is op zoek naar deze fietser, in de hoop dat hij/zij iets heeft gezien. Wie meer weet over de diefstal of getuige is, wordt verzocht zich te melden bij de politie, via 0900 8844 of via de website www.politie.nl .

Nieuws

menu