Steunstichting Jannes van Echten levert flinke bijdrage aan voorzieningen voor locaties van Noorderboog

Steunstichting Jannes van Echten schenkt gul aan Noorderboog. Foto: Noorderboog

Steunstichting Jannes van Echten heeft meerdere voorzieningen geschonken aan Noorderboog. Dinsdag zijn op zes woonlocaties van Noorderboog artikelen afgeleverd met een totale waarde van ruim 60 duizend euro.

Het gaat om artikelen die het woongenot of welzijn van de bewoners verhogen. Zo zijn vier SilverFit-fietsen met verrijdbare flatscreens, vijf illy-tv’s en een labyrinthfiets overhandigd door een afvaardiging van het bestuur van de steunstichting. Op elke locatie zijn zij feestelijk ontvangen en nam de leidinggevende van de locaties de artikelen verheugd in ontvangst.

De steunstichting Jannes van Echten zet zich in voor het welzijn van bewoners van Noorderboog. De stichting zamelt financiële middelen in voor voorzieningen in de locaties van Noorderboog die het verblijf van de bewoners veraangenamen. Het gaat vooral om zaken die niet uit het reguliere zorgbudget gefinancierd kunnen worden.

Een paar maanden geleden liet de steunstichting weten dat medewerkers een aanvraag mochten doen voor een voorziening. Het bestuur ontving meerdere aanvragen en ging hiermee aan de slag.

Zowel met een SilverFit-fiets als met een fietslabyrint kunnen mensen virtueel binnen fietsen. Op het scherm dat gekoppeld is aan de fiets, worden routefilms getoond waarmee de ervaring van buiten fietsen levensecht wordt nagebootst. Er zijn meer dan 600 interactieve fietstochten die men online kan fietsen.

Ook naar de illy-tv was veel vraag. Dit is een kastje dat aangesloten kan worden op de televisie of een beamer. De illy-tv bestaat uit een verzameling van liedjes, video’s en foto’s. Ook kunnen op maat gemaakte levensverhalen afgespeeld worden. Een levensverhaal bestaat uit persoonlijke foto’s, favoriete muziek, beelden van het woonhuis, spraakberichten en video’s van bewoners. Mensen die leven met dementie hebben enorme baat bij het ophalen van positieve herinneringen.

Henk Gielen, voorzitter van de steunstichting: „Het is fantastisch om te zien hoe welkom deze voorzieningen zijn. We vinden het als stichting belangrijk dat door deze schenkingen het welzijn en plezier van de bewoners worden vergroot.”

Nieuws

menu